Бивш вратар на Челси влезе в ММА

OFFNews 05 декември 2018 в 17:53 2228 0

Бившият вратар на Челси Рикардо Прасел прави успешна кариера в смесените бойни изкуства и мечтае за кариера в най-престижната верига за бойни спортове UFC. Бразилецът попада в лондонския клуб едва 18-годишен като отдаден под наем и става резерва на имена като Петер Чех и Енрике Иларио.

Той не успява да се наложи в тази компания, но пази чудесни спомени от "Стамфорд Бридж".

"Да бъда в един отбор с Дидие Дрогба, Михаел Балак и останалите беше сбъдната мечта за мен", спомня си Прасел, който след престоя в Челси е отдаден под наем в белгийския Лиеж, а на 22 години е принуден да сложи край на кариерата си заради хронична контузия.

След завръщането си в родината той записва да учи в колеж, а паралелно се занимава с бразилско жиу жицу, за да поддържа форма. Той показва талант, след което започва редовно да участва в турнири и да печели. Дебютира в ММА през 2012 година. До 2017 година той провежда девет боя и записва победи, като всичките са в един рунд.

Прасел разбира, че трябва да опита международна кариера и през май 2018 година дебютира в японската верига Ризин 10, а негов съперник е хърватинът Анте Делия. Бившият вратар записва първата си загуба, но е натрупал ценен опит. В следващия си мач в Бразилия той печели с нокаут, а самочувствието му е до небето.

Пресел се обявява за най-добрия бразилец в тежката категория и се размечтава за договор с UFC. Той смело използва престоя си в Челси, за да се рекламира, тъй като този факт определено привлича публика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови