Даниел Асенов стигна до финала на Европейското по бокс

OFFNews 16 март 2019 в 18:50 3010 0

Даниел Асенов-Тайсъна стигна до финала на провеждащото се във Владикавказ Европейско първенство по бокс за мъже и жени до 22 години в категория до 52 килограма. 

Роденият в Кукорево боксьор победи украинеца Ростислав Билостотски с 5-0 в полуфиналния двубой. И трите рунда в мача бяха истинско зрелище.

Двамата опоненти бяха много активни, но ударите на нашия представител по-често намираха целта. В момент от втория рунд Билостотски вкара три крошета в главата на петкратния Европейски шампион. Това обаче по никакъв начин на разколеба Асенов. В края на третия рунд българинът притисна Билостотски в ъгъла и започна да вкарва мощни удари в тялото му. В този момент прозвуча и финалният гонг, след който петимата съди бяха единодушни в решението си и дадоха победата на българина.

Така утре братя Асенови ще се бият в двубой за титлата. По-малкият брат Асен ще има за съперник руснакът Сергей Ярулин в категория до 56 килограма, а за да стигне до шестата си титла на Стария континент Даниел ще трябва да преодолее Киъран Макдоналд от Англия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови