Денис Димитров спечели сребро на световното по таекуондо

OFFNews 09 август 2019 в 13:05 2442 0

Сребърен медал за България извоюва Денис Димитров – „Рицаря“ в кат – 53кг. на Световното по таекуондо за кадети, което от вчера стартира в столицата на Узбекистан, Ташкент. Отлична игра и категорични победи през целия състезателен ден демонстрира българският национал, който на финала отстъпи на представителя на Русия, която е един от лидерите в този спорт.

Победа и огромна разлика в резултата в полза на Денис срещу представител на домакините още в първия мач, го изпрати във втора битка. Там той срещна представител на САЩ, но българското надмощие бе категорично и с резултат 25:16, „Рицаря“ се класира директно на полуфинал. Там с резултат 33:13 Денис елиминира и представителя на Азербайджан, което му осигури заслужено място на финала и почетното място на стълбата на победителите. По пътя към победата Денис Димитров бе подкрепян на място от треньорите си Ангел Кирчев и Станимир Лазаров.

Той е третият българин, който в рамките на две години, завоюва световно отличие при кадетите, след златния медал на Александър Джорджев и бронза на Кристиян Георгиев на Световното през 2017 в Египет.

Добра игра показаха младите надежди Християн Георгиев в кат -33кг. и Димитър Влайков в кат -37кг, които победиха в първите си битки представители на Индия, но във вторите, победата бе отредена на опонентите им от Украйна и Сърбия. Победа в първата си битка записа и Михаела Костадинова -51кг срещу румънка, но представителката Бразилия във втора взе надмощие.Ина Синурлийска -47кг се изправи срещу испанка, която не успя да преодолее.

Президентът на EU TAEKWONDO и БФТ Слави Бинев подкрепя отбора ни в Узбекистанската столица, където lчера по време на пищна церемония бе открито Световното първенство по олимпийско таекуондо. Освен президентът на Световната федерация, д-р Чо и континенталните таекуондо лидери, на откриването присъства основна част от правителството на Узбекистан в лицето на вице-премиери, министри и длъжностни лица.

Това се случва само месец преди старта на ключови таекуондо първенства,които страната ни ще домакинства. Балканското първенство през септември/13-15/, което ще се проведе в гр.Самоков и най-елитния таекуондо турнир - сериите GRAND PRIX, на който 32-мата най - добри в света в олимпийските категории ще се впуснат в битки в средата на октомври в София, България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови