Дионтей Уайлдър: Кобрата е храбър и силен боец, Джошуа е страхливец

OFFNews 04 февруари 2020 в 14:02 3462 1

Световният шампион на WBC в тежката категория на професионалния бокс Дионтей Уайлдър похвали родната ни звезда Кубрат Пулев.

В момента Кобрата е задължителен претендент на IBF и преговаря за двубой срещу шампиона Антъни Джошуа. Очаква се двамата да се бият в Англия през май или юни тази година.

"Пулев е храбър и силен боец. Не съм го гледал чак толкова много, защото той не се боксира често. Все пак битките, които съм гледал, той определено спретва страхотни двубои, срещата срещу Владимир Кличко и други. Струва ми се, че той притежава силна воля и психика", каза Уайлдър.

Американецът за пореден път се изказа негативно за Джошуа. "Той е просто страхливец, нищо друго", заяви категорично Уайлдър.

Припомняме, че той и Джошуа от доста време се канят да направят обединителен мач за всички пояси.

Джошуа загуби титлите на WBA (супер), WBO, IBF и IBO от Анди Руис през юни 2019 година, но си ги върна в реванша през декември, а миналия месец заяви, че екипът му ще отправи нова оферта към Уайлдър.

Преди това обаче американецът ще трябва да справи с Тайсън Фюри, с когото стигна до спорно равенство в първия мач помежду им. Уайлдър ще защитава титлата си срещу Циганския крал на 22 февруари в Лас Вегас, САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови