Дионтей Уайлдър нокаутира брутално Луис Ортис

OFFNEWS 24 ноември 2019 в 07:53 4060 0

Дионтей Уайлдър затвърди репутацията си на безмилостен нокаутьор, след като защити блестящо пояса си в тежката категория на версия WBC. Американецът остана непобеден на професионалния ринг и при десетата защита на титлата си, след като нокаутира в края на седмия рунд, когато изглеждаше, че кубинецът има предимство.

Десет секунди преди гонга Уайлдър просна на ринга своя съперник с точен десен прав. Кубинецът нямаше никакъв шанс срещу подобен удар и реферът прекрати мача.

Така Уайлдър записа 41-а победа с нокаут в 42 мача и отново стана най-обсъжданото име в тежката категория.

Сега американецът чака изхода от реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис, като е категорично за мексиканеца, защото очаква той да му даде възможност да стигнат до обединителен мач.

Уайлдър вече е шестият действащ шампион с 10 успешни поредни защити, като запази титлата си на Световния боксов съвет. Ортис се провали и в реванша си срещу Бронзовия бомбардировач, като не можа да стане първия кубинец на върха в тежка категория.

ПЪРВИ РУНД

Първият рунд очевидно бе спечелен от Ортис, който нанесе най-тежкия удар в рамките на 3-те минути - ляво кроше в главата на шампиона, подкрепено с десен прав. Той притесни опонента си още няколко пъти с ляв прав, а пък Уайлдър разкървави леко лявата му вежда при несъзнателен сблъсък на главите.

ВТОРИ РУНД

Уайлдър все още не бе дори опитал да вкара тежката си дясна ръка в действие, като във втория рунд и двамата се отчетоха с няколко прави в тялото. Като цяло темпото бе ниско и личеше, че и двамата са предпазливи в ранните минути на битката.

ТРЕТИ РУНД

Двамата започнаха с леви крошета в тялото, но после Ортис пласира ляво кроше в главата на американеца, който веднага отстъпи назад. Кубинецът сменяше нивата си и движеше главата си по-добре в началото на срещата, а в един момент Уайлдър се потупа по гърдите след поредното попадение в тялото му, за да индикира, че не е наранен. 22 секунди преди края на рунда шампионът пласира дясно кроше в главата на съперника, който обаче не спря да върви напред.

ЧЕТВЪРТИ РУНД

Две поредни леви крошета на Ортис не попаднаха в целта и Уайлдър му се присмя, но малко по-късно имаше точно попадение с този тип удар, което само провокира шампиона да се наелектризира. Бронзовия бомбардировач обаче изоставаше по отношение на акуратните удари, като имаше пасив и в използването на правия си удар с водеща ръка.

ПЕТИ РУНД

Уайлдър пропусна с комбинация десен прав-ляво кроше, но най-накрая стана по-активен и опитваше по-често да намира тялото на опонента си. Десен прав на Ортис леко разклати шампиона, докато се изместваше от ъгъла на ринга, а по-късно ляво кроше на кубинеца намери корема на противника. Дясно кроше на Кинг Конг приключи рунда, който все пак беше малко по-добър за Бронзовия бомбардировач.

ШЕСТИ РУНД

Битката в шестия рунд не се различаваше особено от предишните, като Ортис продължаваше да е по-активен в употребата на водещия си десен прав, а и също така се отчете с няколко крошета в тялото на шампиона. Уайлдър гледаше да държи дистанция, но не намираше път за завършващ десен прав, като "изяде" един ляв прав в главата.

СЕДМИ РУНД

Уайлдър започна малко по-активно с леви крошета в кръста, но Ортис моментално контрира с ляво кроше в главата. Двамата направиха и няколко големи размятания на ръце в близка дистанция, но без да се нацелят. Шампионът бе разклатен от ляв прав в главата при оставащи 30 секунди до края на рунда, а Кинг Конг опита да го притисне до въжетата. Изненадващо при 2 секунди преди гонга Уайлдър най-накрая намери главата на съперника си с десницата и го прати на земята. Реферът Кени Бейлис започна отброяване и независимо че Ортис се изправи, бе маркиран нокаут!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови