Джарел Милър отказа да се бие с Кубрат Пулев

OFFNews 11 юли 2018 в 14:10 1660 0

Преговорите за двубой между звездата ни в профибокса Кубрат Пулев и Джарел Милър пропаднаха. Причината е, че американският боксьор не желае да се боксира в България, обяви промотърът му Дмитрий Салита.

Международната боксова федерация (IBF) насрочи търг за елиминационен мач между Пулев и Милър, който да излъчи задължителен претендент за световната титла на Антъни Джошуа.

Търгът беше спечелен от българския боксьор и промотърската компания Epic Sports, в която съсобственик е друг българин - Ивайло Гоцев. Те предложиха 2.11 милиона долара, за да придобият правото да определят условията на двубоя.

Припомняме, че желанието на Кобрата и Epic Sports беше мачът да е през септември в София. Международната боксова федерация даде на Милър и екипа му срок от 15 дни да обявят дали приемат или отказват двубоя.

"Опитахме се да направим мача в САЩ, или поне на някое неутрално място, но не можахме да се договорим. Джарел иска да се бия с най-добрите в света, а Пулев е много добър боксьор. Обмисляхме този мач, но просто локацията не ни устройва", каза Салита пред "Скай спортс".

Милър е вторият съперник, който се отказва от мач с Пулев. IBF първоначално насрочи двубой между българина и британеца Дилиън Уайт. Тогава отново имаше наддаване, което беше спечелено от Epic Sports с оферта от 1.5 млн. долара.

Следващият вариант за съперник на Пулев е Хюи Фюри. 23-годишният британец, който е братовчед на бившия световен шампион Тайсън Фюри, заема петото място в ранглистата на IBF.

Фюри има 21 победи в 22 мача на професионалния ринг. Единствената му загуба дойде срещу Джоузеф в двубой за световната титла на WBO. Оттогава британецът има една среща - победа с технически нокаут в петия рунд срещу сънародника си Сам Секстън на 12 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови