Еди Хърн: Реваншът между Джошуа и Руис в Саудитска Арабия ще промени бокса

OFFNews 13 август 2019 в 10:14 2198 0

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн твърди, че световният шампион по бокс във версиите на WBA, IBF и WBO Анди Руиз е подписал договор за реванш с британеца, който ще се проведе в Саудитска Арабия на 7 декември.

В петък от екипа на Ей Джей обявиха, че двамата ще се изправят един срещу друг на тази дата и място, но това не беше потвърдено от мексиканеца официално.

Поради тази причина се появиха слухове, че Руис се дърпа от подпис във въпросното споразумение за реванш. Хърн обаче е категоричен, че мексиканецът се е съгласил.

"Въпреки това, което прочетох, и двамата боксьори подписаха договор за този двубой. Всички организации бяха уведомени, а двете страни потвърдиха датата и мястото на провеждането на това събитие.

Трябва да осъзнаем, че има друг свят извън Кардиф и "Медисън Скуеър Гардън". Все пак ние имаме задължението да развиваме бокса в нови области и нови региони.

За мен, това събитие би могло да промени този спорт завинаги, защото Саудитска Арабия инвестира много в такъв тип битки. С населението, което има тук, ще видите динамична промяна на бокса", каза Хърн.

Руис шокира Джошуа на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк, за да му нанесе първа загуба в професионалната кариера и да вземе шампионските пояси на IBF, WBA, WBO.

По този начин Анди се превърна в първия боксьор от мексикански произход, който става световен шампион в тежка категория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови