Еди Хърн е говорил с 16 боксьора за мач с Антъни Джошуа

OFFNews 19 април 2019 в 13:01 1769 0

Проумотърът на световния шампион в тежката категори по бокс Антъни Джошуа неуморно му търси съперник. Британецът трябваше да защитава титлите си на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън", Ню Йорк срещу Джарел Милър.

Това обаче няма да се случи, след като американецът даде положителна допинг-проба и впоследствие Атлетическата Комисия отказа да му издаде боксов лиценз.

"Търся нов опонент на Джошуа. Буквално всеки може да получи възможност да се срещне с него. Има някои имена, които с нашите бизнес партньори от DAZN, Скай Спортс и Медисън Скуеър Гардън намираме за по- интересни от останалите.

Нашата задача е да направим всичко възможно, за да убедим един от тях. През последните 24 часа проведох предварителни разговори с 16 боксьори от тежка категория, 10 от които не са свободни.

Шоуто продължава. Ние дори не сме си и помисляли да отменим или пренасрочим за друга дата мача. Вече сме продали 17 000 билета, 10 хиляди фенове ще пристигнат от Великобритания. Какво анулиране? Такъв вариант дори не сме обсъждали", каза Хърн.

Припомняме, че Кубрат Пулев също е сред основните кандидати за двубой с Джошуа. Единствената пречка пред този двубой е желанието на британеца да проведе мача на територията на САЩ.

Мач с Пулев отвъд Океана обаче е под огромна въпросителна, защото той е с временно спрян лиценз на територията на щата Калифорния заради заведеното срещу него дело за сексуално посегателство от репортерката Джени Суши, защитавана от адвокатката Глория Олред. Изслушването му е на 14 май. Дотогава няма да има лиценз, което ще утежни максимално преговорите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови