Едмонд Назарян: Обичам да съм шампион! Това е в кръвта ми, предаде ми го баща ми

Александра Маркарян 12 февруари 2020 в 08:26 2462 0

Снимка БНР

„Много обичам да ставам шампион. Това е в кръвта ми. Предаде ми го баща ми.“ Това бяха първите думи на Едмонд Назарян пред Българското национално радио след спечелването на титлата в категория до 55 кг на европейското първенство по борба в Рим.

18-годишният син на двукратния олимпийски шампион Армен Назарян споделя още:

"Мисля, че очаквах тази титла. Излязох да стана шампион нищо, че това ми беше първо състезание при големите, при по-опитните. Давам всичко от себе си и виждате, че се получава. Нямам притеснения. Излизам и показва каквото съм работил на тренировките, просто го усъвършенствам. Направих първата стъпка при мъжете. При дебюта си станах шампион. Това е голяма радост".

Армен Назарян сега е старши треньор на националния отбор и в Рим. Той сподели пред БНР: "Много ще се радвам ако Едмонд ме надмине. Пожелавам му два пъти повече титли, защото ми е син. Радвам се, че той има воля, каквото повечето хора нямат. Той трябва да продължи да се бори за да стане световен и олимпийски шампион. Преди тези срещи разбира се имах притеснения, все пак той е на 18 години. Включихме го в състава на майтап, а той стана шампион".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови