'Глупави неща' спират подписването на договор за мача Джошуа - Пулев, обяви Еди Хърн

OFFNews 29 февруари 2020 в 09:33 2158 0

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн заяви, че няколко "глупави неща" спират подписването на договора за мач с Кубрат Пулев за титлата във версия IBF в тежката категория. Лагерите на Джошуа от Matchroom Boxing и Пулев от Top Rank и Epic Sports водят преговори, които трябва да завършат преди трети март, тъй като за тогава от IBF са насрочили търг.

До този момент основното, което се знае, че мачът ще се проведе на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон, който разполага с 60 000 места.

Вчера Хърн говори пред ESPN във Фриско, където представи двубоя в полутежка категория между Мики Гарсия и Джеси Варгас. Хърн разкри, че преговорите са се забавили заради ангажиментите на Top Rank около двубоя между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър.

Хърн разкрива също, че парите от мача ще бъдат разпределени в съотношение 65:35 в полза на Джошуа, каквото ще се получи и при търг.

"Споровете са за дребни неща като билети, къде да бъде логото на Top Rank. Искат и неутрални съдии, за което трябва да говорим с Британския боксов съвет, което ще отнеме 2-3 дни. Наистина са незначителни неща. Вероятно ще има клауза за реванш, защото това е стандартно в договорите на Джошуа.

Ако Пулев откаже клауза за реванш, то ще откажем мача, а той ще изпусне най-големите пари в кариерата си. Не вярвам да го стори. Постоянно пренаписваме договора и проблемите намаляват. В последната чернова разминаванията са за глупави неща", каза Хърн.

За предстоящия със сигурност мач с Пулев, който е претендент на IBF, говори и фактът, че претендентът за титлата във версия WBO Александър Усик, вече договори мач с Дерек Чисора на 23 май. Интересите на Усик се защитават частично именно от Хърн.

В същото време вчера промоутърът на Кубрат Пулев Боб Аръм заяви, че желанието на Кобрата е мачът да не е във Великобритания.

"Всеки, който говори за мач между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, избързва сериозно. Джошуа трябва да се бие с Пулев и имаме много голям проблем с мястото, на което Хърн иска да се проведе мачът. Освен това Британския борд не сътрудничи много в преговорите.

Пулев е готов да се стигне до търг за правата за организиране на мача, защото не иска да се бие във Великобритания. Просто няма да се бием в Кралството. Там двамата боксьори няма да са на равни начала", отсече Аръм по темата. Ако се стигне до търг, то очакванията са той да бъде спечелен именно от щаба на Кобрата и така мачът да се проведе в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews