Хабиб победи Конър, меле беляза края на мача в Лас Вегас

OFFNews 07 октомври 2018 в 10:30 11654 0

Хабиб Нурмагомедов защити шампионския си пояс в средна категория, след като победи Конър Макгрегър след отказване в големия мач на UFC 229, който се проведе при огромен интерес в Лас Вегас.

Руснакът остава непобеден в октагона и вече има 27 победи от 27 мача. Макгрегър записа четвърта загуба, след като не издържа на непрестанните атаки на съперника си и в средата на четвърти рунд бе притиснат много тежко на земята. Хабиб успя да обърне ирландеца по корем и го хвана в задушаваща хватка, което принуди Конър да се предаде.

Това обаче не бе всичко в този мач, а най-интересното тепърва предстоеше. След края на мача Хабиб прескочи загражденията и нападна човек от щаба на Макгрегър.

Враждата между двамата датира отпреди няколко месеца, когато Макгрегър и негови приятели нападнаха автобуса, в който се возеше Нурмагомедов в Бруклин. След действията на Хабиб на ринга настана пълен хаос за няколко минути, човек от щаба на Нурмагомедов дори нападна все още възстановяващия от задушаването Макглегър.

Наложи се охраната и полицията да се намеси и да изведе двамата от залата с кордон. Церемония по награждаването не бе проведена и Хабиб не получи шампионския пояс, като предстои да се разбере дали ще има наказание за руснака заради действията му след мача. Трима души от обкръжението му пък са били арестувани за участието си в мелето.

Едно е сигурно - Хабиб постъпи грозно и с действията си помрачи иначе великолепната си победа над Макгрегър. Нещо повече - очаква се той да бъде сериозно санкциониран, като може да се стигне до отнемане на пояса, като решението за това може да вземе шефът на федерацията Дейна Уайт. Нурмагомедов може и да остане без американска виза, което ще принуди UFC да му отнеме пояса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови