Хвалят прогреса на Кобрата в областта на сексуалното насилие

OFFNews 09 юли 2019 в 17:04 2310 0

Българската звезда в професионалния бокс върви с уверени крачки към реабилитация по обвиненията в сексуално насилие и тормоз, заради които му беше отнет лиценза в щата Калифорния.

Българинът беше наказан заради това, че целуна по устата репортерката Джени Суши след победата си над Богдан Дину на 23 март. Атлетическата комисия на щата Калифорния го глоби, отне му временно лиценза и го прати на курс по превенция на сексуалното насилие. Пулев е потърсил специалистите от Университета в Лас Вегас. Ръководителят на обучението Барет Морис похвали Кобрата за старанието и прогреса по време на обучението.

"Въпросът е как реагираш на такова нещо - коментира той през в. "Лас Вегас Сън", цитиран от dir.bg. - Едно от нещата, които Пулев направи след първите часове от курса бе, да публикува в социалните медии, че е осъзнал, че е сбъркал. Той призова феновете му да не атакуват и обвиняват репортерката. Това е важна стъпка след грешката, която е допуснал.

Убеден съм, че Кубрат никога повече няма да попадне в подобна ситуация. Той се е поучил, променен е. Преценявам това по сравнението между него преди да започне обучението, и как общуваме сега, след него. Той бе много активен по време на курса, искаше да е част от него и да извлече от него всичко.

Разбира се, винаги ще свързват името му с този случай, когато отвориш в google, без съмнение ще прочетеш за репортерката и останалото. Няма как да промениш случилото се в миналото. Но е много важно Пулев да продължи да е шампион не само на ринга, но и в честното общуване и пазенето на личните и гражданските права."

Самият Пулев също споделя няколко думи.

"Университетът и Барет Морис създадоха една голяма възможност за мен, да взема участие в този курс, да съм част от дискусията - казва българския боксьор. - Минахме през програмата стъпка по стъпка, обясняваха ми всичко. Има една тънка граница, която не бива да прекосяваш. Направих грешка и се поучих от нея.

Знаех още преди случилото се, че това не е редно. Осъзнавах, че е грешка. Но се случи, защото бях развълнуван и щастлив от победата ми. Няма извинение обаче за стореното. Извлякох поуките си. Направих голяма грешка и дано тя помогне на други хора да не я повтарят."

На 22 юли Пулев трябва да се яви повторно пред комисията, която ще прецени също прогреса му и евентуално да му върне правото да се боксира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови