Кобрата атакува Джошуа и Руис в съда

OFFNews 12 октомври 2019 в 11:46 2650 0

Най-добрият ни профибоксьор Кубрат Пулев атакува в съда в САЩ двете най-актуални имена в тежката категория Антъни Джошуа и Анди Руис.

Чрез своите адвокати той е поискал от съдията Кевин Кастел, който отговаря за южния район на Ню Йорк, да бъде отворен договорът на Анди Руис за мачовете му срещу Антъни Джошуа, пише "24 часа".

Причината според неговите адвокати е неправомерна клауза, която задължава да има реванш между двамата. Тя била в разрез с правилника на Международната боксова федерация.

Кобрата е представляван от адвокатите Джон Уирт и Джон С. Уирт, които са завели жалбата.

Представителите на Пулев атакуват и разрешението на Международната боксова федерация да даде отсрочка за задължителната защита на титлата на Анди Руис, за да има той реванш с Джошуа. За това били платени 20 000 долара.

Пулев е задължителният претендент на Международната боксова федерация и по принцип има договорка да се изправи срещу победителя в реванша до март догодина.

Сега обаче може да се стигне до доста гръмко дело и отнемане на титли, ако наистина има неправомерна клауза в договора за първия мач.

Става въпрос за правило 3в на организацията, което гласи: “Нито един договор за титла не може да включва клауза или друг член, какъвто и да е, който гарантира или по какъвто и да друг начин уверява или обещава на съперниците реванш. Подобна клауза или член нарушава правата на задължителния претендент.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови