Кобрата е в нокдаун, и то без да е стъпил на ринга

Донислав Донев 29 март 2019 в 15:27 11016 7

Целувката на звездата ни в профибокса Кубрат Пулев с репортерката Vegas Sports Daily Джени Суши не продължи повече от секунда, но предизвика цяло цунами от реакции, които сякаш нямат край.

Стигна се дотам, че лицензът на българина за САЩ към момента е прекратен. Това определено поставя Кобрата в нокдаун. Като за капак на всичко Кралицата на голото суши използва един много силен съюзник в своя ъгъл - Глория Олред. Жената, от която всеки един жител в Щатите се страхува. Тя е една от лидерките на движението за равноправие на жените в САЩ.

Олред има богат опит все с дела за защита правата на жените. Почти всичките спечелени. Да не ти идва до главата просто!

Така става, когато културата на Изтока се срещне с тази на Запада. Ако това се беше случило при нас, единственото, за което щеше да се притеснява Пулев е дали Андреа ще му прости за този изблик на силни емоции след победата над румънеца Богдан Дину.

При нас, българите щастието винаги се изразява в подобни действия. Замислете се колко пъти сме използвали изрази от рода "Толкова съм щастлив, че ще нацелувам всички". Да, ама в Америка не стоят така нещата. Там по-скоро се счита за нормално човек да отпразнува триумфа си, хвърляйки пачки с пари в компанията на дузина стриптизьорки. Флойд Мейуедър направи точно това след победата си над Конър Макгрегър в края на август 2017 година.

Както и да го въртим и сучем - няма оправдание за Кубрат.

Боксьор от неговата класа би трябвало да е запознат с културата, модата и традициите в страните, които посещава. Не навсякъде хората одобряват такива първични реакции. Напротив, някои само това чакат. Не е тайна, че в САЩ всеки търси повод да съди някой. Причината не е важна, важното е да има съд. Там могат да се изкарат пари, които с бачкане няма как да се получат.

Това, че при нас не е така и че се целуваме, прегръщаме или се "разбираме като мъже" си е нашенска работа. Не важи зад океана.

Сега първият рунд от непланираната битка Кубрат - Джени е в полза на репортерката. С оглед на мощната подкрепа от страна на Олред победата за Кралицата на голото суши е в кърпа вързана.

И все пак Кобрата все още има шанс при добра стратегия срещу смуглото миньонче.  Агентът му Боб Аръм има ужасяващо огромен опит в тези среди и е решавал подобни проблеми. Това е някаква надежда за Пулев.

Аръм е видял всичко на и около ринга, което си е заслужавало да се види в този спорт за последния половин век. С неговия авторитет и умения в дипломацията, той може да се окаже ключова фигура в скандала. Освен това, той може да предотврати фатални последствия за имиджа и боксовия прогрес на българския състезател.

Двубоят не е свършил, докато не се чуе последния гонг. Остава ни само да стискаме палци на нашия нокдаунтът да не стане нокаут. Би било твърде жалко и глупаво да се стигне дотам заради едно пресолено суши.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

7

izbor

30.03 2019 в 17:05

Дамм... така става, когато културата на Изтока се срещне с тази на Запада. Още Алеко го е описал в "Бай Ганьо в операта": "...Момата, разсърдена до висша степен, с пламнало лице, с висок глас ми разправи, че бай Ганьо я оскърбил с действие, похванал я и не само я похванал, ами... Тя искаше да вика полицейския. Скандал!

- Скоро да се махаш оттук, бай Ганьо; ако те свари полицейският, работата ти е спукана, върви нагоре, аз ще те стигна извиках аз с престорено негодувание и малко остана да се изсмея, като гледах трагикомичната фигура на бай Ганя.

- Какво ми се пери! - каза с кураж бай Ганьо на излизане. - Санким честна ли е? Знам ги аз тукашните жени. Покажи и кесията - изведнъж гут моргин, ама не е прост бай ти Ганьо!..."

11975

6

blackbox

30.03 2019 в 08:08

що за глупави и несъстоятелни извинения - "изблик на силни емоции", "културата на изтока"?
да има традиции като прегръщане и целуване, но по челото и по бузите, по врата. целувката в устата винаги е била интимност, повече от приятелска. за целия ми живот ми живот в моето обкръжение, сред роднини, приятели, колеги, съседи, не помня човек - мъж или жена - "в изблик на радост" да си е позволявал да мляска някого в устата. подобен акт дори от приятел и при нас е минаване на границата на приетото. искам да видя с очите си реакцията на някой нашенски токсичен мъжкар, как някой от компанията награбва жената му и радостно я награбва и целува в устата.
оставям настрана тъпотии от сорта: "тя е к*рва", "тя си го търсеше", "държеше се предизвикателно", "полата ѝ беше къса, циц*те ѝ извън деколтето". със същите аргументи се оправдават и изнасилвачите. дори и изброените да са факт, не може да се нахвърляш на една жена, докато тя ясно и гласно не изрази съгласие, само защото ти бил "слаб ангелът".

29216

5

Лопе де Вега

30.03 2019 в 07:17

Поне да беше нагнявил нещо по-читаво, а то евтино к....

20696

4

Новак

30.03 2019 в 05:43

Ако жена ми се държи като това ку..ве няма да се учудя някой да я награби. Просто Кубрат даде шанс на тази евтина пача да изкара някой долар и тя се възползва максимално. Сега ще се пошуми малко, ще се договорят за някаква сума и след месец никой няма да си спомня за това.

152

2

Socerez

29.03 2019 в 17:51

Какво ще говорите ако така награби вашите жени, А!??