Кобрата към Джошуа: Никога не съм бил лигльо, даже напротив!

OFFNews 24 октомври 2017 в 15:14 2599 1

Звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев отговори задочно на критиките на световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа.

Преди два дни непобеденият британец изказа мнение, че мачът му срещу Кобрата не е трябвало да се отлага. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 28 октомври в Кардиф, но тежка контузия принуди Пулев да се оттегли, а на негово място ще излезе Карлос Такам.

Ето какво написа Кобрата относно думите на Джошуа, че не е трябвало да се отказва след травмата.

"Здравейте, приятели!

В последните дни чух и прочетох критики по свой адрес, включително и от Антъни Джошуа. Едва ли не, че контузията ми е дреболия и че отказването ми от битката за световната титла в Кардиф е моя прищявка.

Всяка контузия е абсолютно различна и не може да се сравнява, още повече с контузията на друг човек. Никога не съм бил лигльо. Даже напротив. Смятам, че държа много на болка и със сигурност повече пъти от Джошуа съм играл с най-различни контузии и здравословни проблеми.

За мача срещу Кевин Джонсън тренирах през цялото време с болезнена контузия на петата, която ми беше ограничила движенията, но не съм и гъкнал.

Срещу Дерек Чисора, в седмицата преди мача, бях зле, с висока температура, но не отложихме двубоя, въпреки, че 4 дни преди да изляза на ринга, треньорът ме попита, дали не искам да го отложим.

Казах: “Абсурд, ще се справя!”

Травмата в момента не ми позволява да се подготвя пълноценно, камо ли да стъпя на ринга по този начин. Това е контузия, която може да доведе до много сериозни усложнения.

Разбирам, че всеки иска да му е лесно, но аз няма да предоставя тази възможност.

Напротив!

Знам, че рано или късно, пътищата ни ще се пресекат отново и тогава ще бъда здрав и добре подготвен и ще изляза, за да побеждавам!", пише Пулев в профила си във Фейсбук.

Българинът се прибра у нас преди ден, като този път липсваха обичайните при завръщането му след двубой посрещачи. За завръщането му стана ясно от снимка във Фейсбук на момичета от отбор по сумо, които използваха възможността да се щракнат за спомен с Пулев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови