Кобрата оставал претендент за титлата на IBF

OFFNEWS 18 октомври 2017 в 08:19 3771 0

Кубрат Пулев остава претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). Новината съобщи самият той в ефира на Дарик и така опроверга промоутъра на Антъни Джошуа - Еди Хърн, според когото Кобрата е загубил както статута си на претендент, така и много пари.

Пулев трябваше да излезе срещу Джошуа на 28 октомври в Кардиф. В понеделник обаче българинът съобщи, че има разкъсване на гръден мускул и няма да се възстанови навреме за двубоя. Организаторите светкавично му намериха заместник за битката пред близо 80 000 зрители на "Принсипалити Стейдиъм" - камерунецът Карлос Такам.

"Оставам в позицията си на официален претендент. Мачът ще го има. Аз съм жаден за тази битка. Предстоят преговори за мач срещу победителя от срещата между Джошуа и Такам", разкри Кубрат.

Той допълни, че засега няма яснота дали ще трябва да се изправи срещу междинен съперник. "Дори и да е така, аз съм готов".

Промоутърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд също коментира ситуацията с пропадналия сблъсък за световната титла срещу Антъни Джошуа, като увери в ефира на Нова телевизия, че стои зад българина и от агенцията ще направят всичко възможно, за да може той отново да се бие за титлата.

"Разбрахме вчера (б.р. понеделник) за контузията, говорих с лекарите за окончателната диагноза. Контузията е разкъсване на пекторалиса. Всъщност това дори не е толкова тежка контузия, възстановяването отнема 4 седмици и той може да бъде във форма съвсем скоро, но за мача вече е твърде късно. Сега ще се опитаме да говорим със световните федерации и да сме сигурни, че всичко е ок. Ще се опитаме да го запазим в ранглистата и да подсигурим по най-бързия начин нов мач за титлата, тъй като той е официален претендент. Ситуацията е крачка назад, но ще се опитаме да го запазим като номер 1.

За двубоя с Джошуа - това не е доброволен договор, той е по правилото, че Кубрат е задължителен претендент. Така че трябва да бъде съобразено с правилата на IBF. Говорих с промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, снощи и обсъждахме варианта за нов мач още идната година, но разбира се техният фокус сега е върху предстоящия двубой с Карлос Такам, който е следващ претендент.

Когато имаш шоу със 70 хиляди зрители, нормално е да се подсигуриш. Аз бих направил същото на мястото на Еди Хърн. Ако има шанс да се боксира за WBO титлата, ще го направи. Нашата цел е не толкова мач с Джошуа, а световна титла. Ще стигнем там, не се тревожете. Ще направим Кубрат световен шампион“, завърши Кале Зауерланд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови