Кобрата за мача с Джошуа: Отиваме и мачкаме

OFFNews 20 януари 2020 в 16:55 2551 0

Звездата ни в тежката категория на професионалния бокс Кубрат Пулев изрази оптимизъм, че мачът с Антъни Джошуа за титлата във версия IBF ще се проведе до края на май. Той уточни, че все още се водят преговори с представителите на британеца и информацията, че двубоят ще е на стадиона на "Бешикташ" – "Водафон Парк" в Истанбул все още не е на 100 процента сигурна.

"Надяваме се да се случат нещата в Истанбул и да се проведе мачът на стадиона там, защото е най-близкият вариант до България и ще бъде горе-долу все едно сме в България. Мачът почти е договорен, аз се подготвям, предполагам, че и той се подготвя. Смятам, че е въпрос на време мачът да се състои. Договорите не са подписани, но има срок до края на месеца, в който трябва това да се случи", заяви пред БНТ Пулев.

Той призна, че преговорите се водят от мениджъра му Ивайло Гоцев, промоутъра му Боб Аръм и адвоката Джон Уърт. Според Пулев промоутъра на Джошуа – Еди Хърн, е съгласен мачът да е в Турция. Другият вариант за срещата е Саудитска Арабия.

"Говорили сме с Еди Хърн, той каза, че е съгласен с Турция, с Истанбул. Естествено, нещата трябва да се договорят и ще стане факт. Ако случайно не се получат нещата в Истанбул и има някаква спънка, смятам, че може да бъде и в Саудитска Арабия", допълни боксьорът.

Според британските медии желанието на Джошуа е срещата да е в Лондон, но Пулев смята, че това е "най-краен вариант": "Това е най-краен вариант, който не смятам, че ще се реализира. На първо място е Истанбул, ако не се получат нещата там или стадионът е зает за датата, която искаме, може и да е в Саудитска Арабия. Управляващите в Саудитска Арабия наистина много настояват и искат този мач да бъде там. Не е изключено да бъде там."

Пулев не се притеснява от това, че Джошуа и Хърн публикуваха снимки от среща с представителя на другия задължителен претендент Александър Усик – Александър Красюк. "Самият Усик има договор за още един мач с Хърн, не мога да кажа какви са им плановете и какво им е в главите, но доколкото знам, ще играя с Джошуа, въпрос на време е мачът да се случи. Смятам, че началото на май или краят на април е идеално време този мач да се случи. По мои изчисления, 90% това е вече факт", каза още боксьорът.

"Ще намерим правилните спаринг партньори, за да може да съм на необходимото ниво и да съм подготвен. Когато съм подготвен и съм уверен в себе си, не може никой да ме спре. Подготовката е най-важна, преговорите ще си протекат, всичко ще се случи. Преди 2 г., когато трябваше пак да играя с Джошуа, всички хора казаха, че съм се уплашил. Още тогава казах, че е въпрос на време да има такъв мач и че това, че съм се контузил, не трябва да бъде тълкувано по никакъв друг начин. Контузията беше реална и тежка, нямаше как да играя с нея. Не отивам да се боксирам за парите, отивам за титлата, отивам да победя. С такава травма нямаше как да съм конкурентен. Тогава всички казваха, че ме е страх, ето, че 1-2 години по-късно всичко си идва на мястото и отиваме да мачкаме", допълни Пулев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови