Кола блъсна и уби олимпйски шампион по бокс

OFFNews 16 юли 2019 в 16:27 5639 0

Олимпийският шампион по бокс Пърнел Уитакър почина на 55 години, след като бе блъснат от кола във Вирджиния Бийч, съобщава авторитетното издание "New York Post".

Инцидентът е станал в неделя, a извършителят не е избягал и е останал да даде показания. Уитакър е световен шампион в четири категории и златен медалист от Олимпийските игри в Лос Анджелис 1984.

В края на кариерата си боксьорът има на сметката си респектиращите 40 победи, 1 равенство и 1 загуба. В напреднала възраст той записва нови 3 поражения.

Развива защитния елемент до съвършенство. На ринга той е неуловим боец, който ловко успява да избегне ударите на опонентите си, припомня вестник "24 часа".

"Можеше да стои пред съперника си, а той просто да не успее да го уцели", коментират колеги на Уитакър. След края на кариерата си като боксьор, олимпийският шампион е ментор и треньор на редица обещаващи млади състезатели.

Това е втори такъв неприятен инцидент в рамките на една година. Миналата есен кола блъсна и отне живота на друг легендарен шампион на WBC – Грациано Рокиджани. Познатият като Роки боец си отиде на 54.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови