Кубрат Пулев: Аз съм прецизен и умен, ще пребия брутално Джошуа

OFFNews 05 май 2020 в 18:24 5198 0

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се закани да пребие брутално световния шампион Антъни Джошуа, когато двамата най-накрая се срещнат на ринга.

Джошуа трябваше да защитава шампионските си пояси във версиите WBA, WBO и IBF срещу претендента Пулев на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон, но двубоят беше отложен за по-късна неопределена дата заради пандемията от коронавирус.

Българинът заяви в интервю за "Скай спортс", че британският му съперник се страхува от него и ще му отнеме титлите, както и надеждата за сблъсък срещу шампиона на WBA Тайсън Фюри.

Пулев се съобрази с желанието на Джошуа срещата помежду им да бъде в Лондон, въпреки че съществуваха и друга варианти.

"Мисля, че е ясно - той се страхува. Не виждам друга причина. Защо трябваше да бъде в Лондон? Защо не можеше да бъде на друго място? Това е отговорът. Предложихме различни дестинации - от Истанбул до Лас Вегас, Ню Йорк или Саудитска Арабия. А след това получихме отговор, че Джошуа ще се боксира срещу мен единствено в Лондон. Аз никога не съм искал срещата да бъде в София. Искането за провеждането на боксов мач на определено място е за страхливци. За такива, които предпочитат повече да говорят, пред това да действат", каза Пулев.

Българинът смята, че има повече боксови умения, които ще му помогнат да надделее над Джошуа.

"Аз съм много по-прецизен от него, както и съм по-умният боксьор. Ще го бия. Брутално", заяви софиянецът.
Джошуа се надява да спечели срещу Пулев и на направи важната крачка към мечтания британски сблъсък с Фюри, който има планиран трети мач срещу Дионтей Уайлдър преди това.

"Той не може да срещне Фюри, защото има подписан договор за двубой срещу мен. В същото време в контракта има клаузи, които включват сериозна компенсация (ако той не се боксира срещу мен) В същото време Фюри има договорка за трети мач срещу Дионтей Уайлдър. Нито аз, нито Уайлдър, ще се откажем от тези срещи", категоричен е Пулев.

"Без значение какви маневри се опитва да прави Еди Хърн (б.а. агентът на Джошуа) и какви дребни игрички играе, аз ще изляза срещу Джошуа и ще го победя! Това е написано в звездите!", каза още българинът.
Той е готов да се боксира срещу Джошуа и без публика.

"Не се притеснявам от това. Дори ако трябва да играем без публика, това ще остане много голямо боксово събитие. Да, в настоящата ситуация бяхме принудени да отложим мача, но не мисля, че ще мине прекалено много време преди да се срещнем на ринга. Имаме договор и затова силно вярвам, че този мач ще се състои преди края на годината. Повече от уверен съм, че ще стане вълнуващ сблъсък и ще покажа на света кой е по-добрия боксьор", каза Пулев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови