Кубрат Пулев: Ще бъде зверско шоу, българите ще се изкефят

OFFNews 20 март 2019 в 19:45 2167 0

Звездата ни в тежката категория на професионалния бокс Кубрат Пулев очаква "зверско шоу" на неговия мач срещу румънеца Богдан Дину.

Българинът ще излезе на ринга в зала "Хангара" в Коста Меса, Калифорния, в ранните часове на неделя. В предстоящия мач Кубрат Пулев залага статута си на официален претендент за световната титла във версия IBF, която сега се държи от Антъни Джошуа.

Той вече е побеждавал Дину, но при аматьорите. Мачът на Кубрат срещу румънеца Богдан Дину е гвоздеят в програмата на боксовата гала, в която участва и по-малкият му брат Тервел Пулев. Бронзовият медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012 ще се боксира с американеца Мич Уилямс.

"Чувствам се перфектно, зареден, силен, здрав и с боен дух. Разбира се, че срещата с българската общност тук ме зареди. Винаги ме зареждат, защото приемат много лично моите победи и загуби", коментира Пулев пред Гонг.

"Всеки един бой за мен е като мач за световна титла. Не трябва да губим. Трябва само да побеждавам. Подобен тип събития от българин не е правено тук. Чувствам се много добре. Това ми дава още по-голяма мотивация да побеждаваме. Хъсът ми да победя е още по-голям.

Смятам, че българите, които ще напълнят залата ще се изкефят много. Аз съм се концентрирал върху мача. За мен не е проблем да се изправя срещу всеки. Казал съм, че съм готов да изляза срещу всеки. Всеки един от тях мога да победя. Знам какво мога. Когато съм подготвен добре, което е най-важното, мога да победя всеки", каза още Кубрат Пулев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови