Кубрат Пулев и Хюи Фюри се разбраха за сблъсък в София

OFFNews 08 август 2018 в 13:03 4601 0

Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев и  Хюи Фюри ще се изправят един срещу друг в София, за да определят кой ще е следващият съперник на Антъни Джошуа по линия на IBF. Двамата се очаква да подпишат договор за битката през октомври, без да се стигне до търг.

От международната федерация обявиха 9 август за датата, на която трябва да се проведе наддаването за организация на сблъсъка. Според най-успешния български мениджър в професионалния бокс Ивайло Гоцев обаче до такъв едва ли ще се стигне.

"Помагам в преговорите между двата лагера. Индикациите са, че двете страни ще подпишат договора, преди да се стигне до търг. Желанието ни е да избегнем наддаването на 9-и. Очаквайте подробности в близките часове, но по всичко личи, че търг няма да има. И двамата искат този мач и съм убеден, че ще организираме невиждано шоу в София.

Тепърва ще бъдат съобщени много интересни неща около тази галавечер, която ще се проведе в "Арена Армеец". В нея ще участва и Тервел Пулев. Там обаче търг ще има. Съвпадение е, че той отново е на 9 август, но е в Европа. Ще направим необходимото, за да може да го спечелим и Тервел да боксира за европейската титла в София", каза за "Тема Спорт" от САЩ Ивайло Гоцев, който е част от ръководството на промоутърската компания "Епик".

Именно тази агенция спечели последните два търга с участието на Кубрат Пулев - за мачове с Дилиън Уайт и Джарел Милър. И двамата обаче се оттеглиха от битка с Кобрата в София.

Предвид близките отношения на Гоцев с братя Пулеви е логично да се помисли и че много скоро те ще станат негови боксьори. Договорът на Кубрат със "Зауерланд" изтича в края на годината.

"Не мога да коментирам този въпрос. Истината е, че аз съм в отлични отношения, приятелски, с Кубрат и Тервел. Помагам им с най-добри чувства и винаги ще го правя. Очаквайте обаче много интересни новини до края на годината. Когато му дойде времето, всичко ще бъде обявено и хората, които се интересуват, а съм сигурен, че те не са никак малко, ще получат нужната информация", допълни Гоцев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови