Кубрат: Стоичков е един истински човек, мачът с Джошуа ще е факт догодина

OFFNews 05 ноември 2018 в 16:05 3054 0

Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев също бе част от гостите при откриването на автобиографичната книга на легендата Христо Стоичков и говори за мача за световната титла с Антъни Джошуа.

"Не може да кажа нещо по-специално, не сме се били и не сме играли футбол. Близки сме и той е един истински човек, много готин, прекалено откровен даже. Бях дете, когато участваха на САЩ 94', бях му фен от малък и за мое щастие, станахме приятели. Много мачове си спомням, възхищавах се на хладнокръвието му, което е много голямо качество. Боксьорите имат такъв хъс като неговия.

Малко или много Пулеви сме написали вече историята и се надявам да донеса световната титла в България, за да завършим историята. Смятам, че догодина мачът с Джошуа ще е факт. Ще имам друг мач преди това, защото няма да го чакаме да благоволи. Ще имам един-два мача, които трябва да спечеля, естествено. Липсваше ми рингът много", каза Пулев.

Друг интересен гост на събитието бе бившият вратар на Левски и бивш президент на "сините" Томас Лафчис, който разказа интересна случка, която двамата са преживели преди дни.

"Най-пресният ми спомен със Стоичков е от онзи ден. Пътувахме заедно от Лондон с доста перипетии в негов стил. Заплашиха, че ще ни свалят от самолета и ще ни арестуват.

Спомените с Христо са много. Страшно го уважавам заради това, което е постигнал. Постигнал е всичко сам. Трябва да си изключителен човек и талант, за да достигнеш тези върхове. Той е фигурата, която обичат страшното много хора и фигурата, която може да отвори всяка врата.

За мен качествата като футболист са безспорни, но по-важното е, че е добър човек с добро сърце. Всичко в нашия футбол е сбъркано от самото начало. Начинът на тренировки и подхода към децата са отживелица. В България явно никой не следи как се развива футболът", каза пред Спортал Лафчис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови