Кубрат е малко по-тежък от Букър

OFFNews 09 ноември 2019 в 10:19 3470 0

Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев и Райдъл Букър минаха през кантара преди утрешния си двубой в в зала "Чукчанси Парк" във Фресно, Калифорния. Кобрата е с тегло 112,7 кг, а бившият затворник тежи 112,5 кг.

Двамата се изправят в основния подгряващ мач на основната битка между Джамел Херинг и Ламонт Роуч за титлата на Световната боксова организация в категория суперперо. Двубоят е в неделя сутринта от около 5 часа българско време.

Това ще е първи мач за българския боксьор в тежка категория след скандала около целувката с Джени Равало. Последният му двубой се състоя през март, когато победи румънеца Богдан Дину отново в Калифорния.

Най-добрият български боксьор залага статута си на задължителен претендент за титлата на IBF и ще търси нокаут срещу Райдъл Букър, за да насочи вниманието си изцяло върху евентуален двубой срещу победителя от Анди Руис и Антъни Джошуа.

Съперникът на Пулев е с баланс от 26 победи и 2 загуби, като точно половината от успехите му са с нокаут. Райдъл Букър започва кариерата си силно, но тя бива прекъсната за цели 12 години, след като влиза в затвора през 2005 година.

След излизането си през 2017 година подновява изявите си на ринга. За последно американецът участва в двубой през юни, когато печели с отказване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови