Мачът Джошуа - Пулев е под сериозна въпросителна

OFFNews 16 март 2020 в 16:00 2039 0

Мачът за световната титла по бокс между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа може да бъде отменен заради пандемията от коронавирус, смята собственикът на промоутърската агенция Matchroom Бари Хърн.

COVID-19 отне живота на повече от 6000 души по целия свят, а броят на заразените и жертвите във Великобритания не спира да расте.

Двубоят за пояса на Международната боксова федерация (IBF) е на 20 юни в Лондон на стадиона на Тотнъм. Дотогава има повече от три месеца, но според Бари Хърн, който е баща на Еди Хърн (агента на Джошуа) сегашното положение е еквивалент на война и има голяма вероятност мачът да не се състои.

"Знаем, че сме затънали до ушите. Имаме насрочен мач за 20 юни Джошуа срещу Пулев, но не знаем дали той ще се състои. Не искаме да отменяме големите събития и където е възможно, те ще се проведат, но това е еквивалент на световна война.", казва Хърн, цитиран от bTV.

"През всичките ми години в спорта никога не съм бил в подобна ситуация. Тази година имаме 650 събития на живо и вече бяхме принудени да отменим турнир по снукър в Китай, както и редица състезания по билярд в Северна Америка, защото ситуацията там ескалира.

Ние трябва да бъдем разумни и въпреки че поминъкът на хората е заложен на карта, трябва да следваме указанията. Хората продължават да ходят на работа, затова се питам дали не трябва да затворим цялата държава", заяви Бари Хърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови