На Острова притеснени за Джошуа след контузията на Пулев

OFFNews 17 октомври 2017 в 13:16 3483 0

Внезапната смяна на противника на Антъни Джошуа 12 дни преди защитата на титлите във версии IBF, WBO и WBA след контузията на Кубрат Пулев накара фенове и специалисти да се притесняват за изхода на мача с новия му опонент Карлос Такам.

Британецът се е готвил за мач с боксьор с габаритите на Пулев, докато французинът с камерунски корени е доста по-различен и може да се окаже опасен за Джошуа.

Ситуацията беше сравнена с тази отпреди 14 години, когато действащият шампион Ленъкс Люис трябваше да защитава титлата си срещу Виталий Кличко, като отново името на украинеца изплува в последния момент. Тогава Кличко поведе по точки след първите шест рунда, но в седмия получи лекарска забрана да продължи и така Люис запази пояса. Дълги години след това избягваше призивите за реванш като поставяше немислими условия от типа да му се платят 100 милиона долара.

"В щаба на Джошуа са предвиждали смяна в последния момент и той вероятно има някаква подготовка и за боксьор от типа на Такам. Не за първи път се прави промяна в последната минута. Джошуа е опитен боксьор и ще се справи с тази ситуация", смята специалистът по бокс на на Скай Спортс Адам Смит.

Междувременно стана ясно, че Кубрат Пулев ще се възстановява минимум три месеца от контузията, която получи в понеделник. Може да се прибегне и до операция след скъсването на мускулно влакно. Това е първа сериозна контузия на Кубрат в префсионалната му кариера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews