Нов проблем за Кубрат Пулев - искат служебна загуба срещу Дину

OFFNews 04 април 2019 в 09:10 4519 1

От лагера на Богдан Дину са поискали служебна загуба за Кубрат Пулев, тръбят световните медии. Причината е два непозволени удара на нашия боксьор срещу румънеца по време на мача помежду им в Калифорния.

В началото на седмицата щабът на Дину внесе официална жалба в Атлетическата комисия. Първоначално се смяташе, че той иска преиграване на мача, но промоутърът му Грег Коен настоява да се задейства член 4 CCR-368. Той гласи, че в Калифорния имат право да променят резултат от дадена среща, ако има допуснато нарушение.

Според жалбата, Пулев е вкарал непозволен удар срещу румънеца, докато той е бил на колене, след което последвал още един. Съдията отне точка от актива на българина и даде 5 минути на Дину да се съвземе. Последваха два нокдауна в полза на българина, след което той спечели мача.

Ако на Богдан Дину бъде присъдена служебна победа, Кубрат вече няма да бъде официален претендент за титлата на Антъни Джошуа във версия IBF.

Решението по този въпрос ще стане ясно на 14 май, когато Пулев ще бъде изслушан и по скандала с репортерката Джени Суши. Към момента лицензът му в Калифорния е временно замразен, след като американката заведе дело срещу него заради целувката след успеха над Дину.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови