Нови проблеми за Кобрата, този път не са свързани със Суши

OFFNews 08 май 2019 в 12:43 6092 0

Нови проблеми се задават пред звездата ни в професионалния бокс Кубрат Пулев, като този път те не са свързани с поведението му спрямо американската репортерка Джени Суши. Оказва се, че българинът може да бъде наказан от Атлетическата комисия на Калифорния, а победата му над румънеца Богдан Дину - отнета.

За това се похвалиха от щаба на Дину, които са оптимисти за развитието на нещата около подадената от тях жалба. В нея те се оплакаха, че българинът е имал неспортсменско поведение и искат анулиране на резултата. Разглеждането на казуса ще бъде на 14 май, когато ще бъде гледан и казусът с прословутата целувка на Кобрата с Джени Суши.

Ето какво твърди един от промоутърите на Дину, Сорин Флоря, пред prosport.ro, цитиран от Новспорт:

"Имаше твърде много непозволени удари от българина. При това не само в последния рунд, но и преди това. Реферът на ринга не отсъди правилно. Имаше дори запис, който за съжаление някакси изчезна, на който се чува как българинът казва на съдията при едно от прекъсванията на мача да не забравя, че трябва да спаси шоуто".

Богдан Мушат стига много по-далече и скандално разкритие за разговора си с президента на комисията в Калифорния:
"Веднага след мача имах личен разговор с президента на Атлетическата комисия на щата Калифорния. Той ми каза, че не разбира защо Дину изобщо е станал от пода при един от нокдауните.

Каза ми, че ако е бил останал там, мачът е щял да приключи заради нерегламентиран удар и това действие на Пулев е щяло да бъде взето предвид. И според него в най-лошия за нас случай тогава, изходът на мача е щял да бъде определен от резултата в картите на съдиите до момента. А към този случай двама от тях показваха абсолютно равенство и един беше дал леко предимство на Пулев. Мачът си беше равен отвсякъде".

"Такива дела не се започват, ако не си сигурен, че ще ги спечелиш. Нашите американски адвокати са приготвили дебели папки с доказателства и сме спокойни и уверени в успеха си", добавя Мушат.

Ако молбата на румънския щаб бъде удовлетворена, то резултатът от мача ще бъде анулиран. Това означава, че няма да се брои като победа на Кубрат Пулев в официалното му боксово досие. Румънците се надяват, че ще получат възможност за реванш с българина и опцията да му отнемат правото да се бие с Антъни Джошуа за световната титла в IBF.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови