Обвиниха Кобрата, че не си плаща на Белмекен, той не остана длъжен

OFFNEWS 20 февруари 2020 в 21:45 3321 0

Звездата ни в тежката категория на професионалния бокс Кубрат Пулев предизвика напрежение в ръководството на държавното дружество "Национална спортна база" ЕАД, което стопанисва високопланинската база за подготовка ”Белмекен”. В интервю пред “Тема Спорт” Кобрата сподели тревожните си впечатления от базата, в която са тренирали и големи имена от чужбина като Оле Ейнар Бьорндален и други.

“Високопланинската база "Белмекен" е престъпно занемарена и е на последни издихания”, заявява Кобрата, който изразява и съмнения, че й е направен ремонт за 400 000 лева.
На свой ред държавното дружество обвини боксьора в забавяне на плащания за използване на базата с открито писмо до медиите:

"Ръководството на Национална спортна база ЕАД определя като неприемливи и противоречащи на истината твърденията на господин Кубрат Пулев за състоянието на високопланинския спортен комплекс "Белмекен"

"Със съжаление отбелязваме, че някои от спортистите, които използват „Белмекен“ бавят плащанията си и то повече от година. Един от тях е господин Кубрат Пулев"
"Поради изнесените в публичното пространство твърдения на Кубрат Пулев със заповед на изпълнителния директор на Национална спортна база ЕАД Пламен Манолов е разпоредена комплексна проверка на високопланинския спортен комплекс „Белмекен“. Със същата заповед е назначена и 4-членна комисия, която да извърши в най-кратки срокове одита на спортния обект... Срокът на назначената проверка е 15 дни”.

Пред bTV боксьорът отговори на обвиненията в неплащане, като внесе уточнения как се е получила сумата.

"Просто не ги интересува или само оправдания. Трябвали 5 млн. лв. Това са оправдания. Не значи, че не може да се направи нещо, което да са частични ремонти постоянно, които да възстановяват базата", каза Кобрата.

Той отговори и на обвиненията към него и щаба му за неплатени задължения.

"Това са 2500 лв. лихви. Ако бяха се обадили на моята счетоводителка, тя щеше да го плати това нещо. Това са някакви забавени 5000 лв. и те са сложили 2500 лв. лихви. Няма да бъдат погасени. Ще бъде назначена проверка, но защо чак сега? Което пак доказва, че те не си вършат работата. Трябваше да ги ръчна, за да може някой да отиде и да обърне внимание на "Белмекен". Аз държа темата да остане базата. Готов съм да се видим очи в очи и с министър, и с Манолов. Нямам проблем", добави Кубрат Пулев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови