От Българския боксов съюз уточняват: Имаме предположения, че Борис Станчов е ползвал чужди документи

Сестрите на починалия Станчов пък се опасяват, че той е бил умишелно убит

OFFNews 23 септември 2019 в 14:34 8807 0

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо с ново уточнение по повод трагичната кончина на младия български боксьор Исус Величков, който почина по време на мач в албанския град Шкодра.

Впоследствие се оказа, че българинът, излязъл на ринга със самоличността на Величков, е Борис Станчов като стана ясно, че двамата са братовчеди. Към момента все още не е ясна причината за подмяната.

Eто и какво гласи съобщението:

"До всички заинтересовани страни,
Уважаеми господа,

Във връзка с трагичния инцидент и последвалата смърт на български боксьор на професионално боксово събитие в Шкодра, Албания, на 21 Септември 2019г., Български Професионален Боксов Съюз още веднъж изказва своите съболезнования на близките на боксьора.

Българският състезател Исус Розев Величков е регистриран в Професионалния Боксов Съюз с номер на лиценз 58. Регистриран е с лична карта и лични данни на това лице. В това число е пътувал с документи на това лице.

От няколко източника постъпи информация, че лицето участвало в събитието с трагичен край е Борис Александров Станчев. Към момента Българският Професионален Боксов Съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития.

Изясняват се причините и обстоятелствата относно вкарването в заблуждение на Българския Професионален Боксов Съюз и официалните органи.

Веднага щом получи необходимата информация по случая, Български Професионален Боксов Съюз ще излъчи официално становище за случилото се.

23.09.2019 Евгения Петрова
г. София
Генерален секретар БПБС".

Сестрите на починалия Станчов пък се опасяват, че той е бил умишелно убит. 

Малката му сестра Ани е убедена, че той "1000% е жертва на убийство", като дава като аргумент изрязаната част от видеото, когато родният състезател се свлича на ринга. Според нея, целият случай е щял да бъде потулен.

Ето какво написа тя:

"Брат ми не се казва #Исус #Розов #Величков а #Борис #Александров #Станчов е името на така наречения Исус който уж починал при инцидент. Искам да кажа че се съмнявам на 1000% че той бе убит".

Другата му сестра Лили също потвърди трагичната новина с пост в социалните мрежи: "Все още не мога да повярвам че те няма вече бати, оставаш в сърцето ми като белег че те няма за цял живот! Обичам те бати, и ми липсваш много".

Ситуацията около смъртта на българския боксьор се заплита, като се забелязва нова промяна в името. От федерацията обявяват името като Борис Станчев, докато сестрите му го споменават като Борис Станчов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови