Откриват SENSHI 4 с женски бой

OFFNews 25 октомври 2019 в 17:37 2645 0

Зрелищни сблъсъци, много адреналин и екшън на ринга обещава новото четвърто издание на бойното шоу SENSHI, което ще се проведе на 26 октомври, от 19 часа, в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна. Специални гости на епичната галавечер са четирикратният световен шампион от легендарните серии К-1 Ернесто Хуст и трикратният победител на същата верига Петер Артс. Четирима от най-добрите бойци от школата на Артс ще покажат най-доброто от себе си по време на SENSHI.

Зрителите ще се насладят на нещо невиждано у нас – битки между каратисти и кикбоксьори. В пет от двубоите от програмата ще противопоставят представителите на двата бойни стила в дуел стил фул контакт карате. Подобни мачове в миналото често са правени в световни турнири и вериги, а възраждането на тази традиция у нас обещава много атракция за феновете на бойните спортове и изкуства.

Други две срещи от програмата на SENSHI 4 ще са по регламента на професионалния кикбокс, стил К-1. Останалите пет срещи ще са по правилника на SENSHI. Той е изготвен от Професионалната лига на Световния киокушин съюз и в него почти всичко е позволено, включително удари в главата, с лакти, както и хвърляния на ринга.

За пръв път женски двубой ще открие бойното шоу на 26 октомври. Една срещу друга по правилата на К-1 ще се изправят двукратната ни световна, трикратна европейска шампионка по муай-тай и балканска шампионка по кикбокс Теодора Кирилова и непобеждаваната досега киргистанка, която се състезава за Русия – 19-годишната Бегаим Какчекеева. Тя е носител на европейската титла по муай тай за професионалисти за 2019 година. Става и национален шампион на Русия по муай тай за 2019 година, като досега не е била побеждавана.

Вторият сблъсък в програмата на епичната гала ще е между носителя на межународната шампионска титла по ММА и шампион от турнира Super Fighters Винисиус Гаспар от Бразилия и 23-годишният дългогодишния състезател и национал на Русия по карате киокушин Омар Магомедов. Руснакът има още златен и бронзов медал от Европейско първенство по киокушинкай, както и световна титла при момчетата. Сблъсъкът на ринга на 26 октомври ще е третият шанс на 23-годишния Магомедов да завоюва титла от SENSHI.

Сред българите, които ще се състезават за купа на супертурнира, е и капитанът на националния ни отбор по кикбокс и двукратен световен шампион при професионалистите Атанас Божилов. Предизвикателството пред него е боецът от Беларус Павел Правашински - носител на титлата майстор на спорта кикбокс, шампион по кикбокс на Беларус за 2015 и национален шампион по муай тай за 2017 година. Това ще е третият двубой на Божилов на арената на зрелищната гала, след като предишните два пъти си тръгна с купа в ръце.

За четвърти път на ринга на SENSHI ще се качи един от най-добрите родни киокушин бойци и рекордьор по победи в бойното шоу Николай Йоргов. Той е сребърен медалист от редица Световни първенства и турнири по карате киокушин и муай тай, като през 2011 г. става шампион на All Japan. Сега българският ас ще се изправи срещу нов още по-сериозен противник от Япония – Джо Миахара. Японецът беше обявен за пети в класацията на най-добрите киокушин бойци в света. През 2018 година става шампион на киокушин турнира All Japan, а през 2019-а година печели първо място на турнира Grand Prix на Световните киокушин федерации /KWF/ и става трети в света на първенство, организирано от същата организация.

В сблъсък с чуждестранни бойци ще влязат и трима изключителни състезатели от Варна. Пред родна публика дебютът си на SENSHI ще направи един от силните ни ММА бойци и многократен шампион Александър Евстатиев. Черният ни колан по карате, който има над 80 аматьорски срещи по киокушин, участвал е в на състезания по правилник на муай тай, граплинг и има стабилен актив от постижения на ММА сцената, ще се изправи срещу световния и национален шампион по киокушин от Казахстан за 2018 г. Андрей Котов. През миналата година казахстанецът грабва медал и от престижното международно Азиатско първенство. Той ще се качи на арената на SENSHI за втори път, след като през юли на SENSHI Cup отстъпи пред съперника си в последния рунд.
Вторият варненец, който ще зарадва феновете на бойните спортове в събота, българският кикбоксьор и шампион от национални първенства по бокс и карате киокушин Едуард Алексанян. Той ще се изправи срещу един от асовете от клуба на кикбокс легендата Петер Артс - Томас Дуве. Другите трима възпитаници от школата Артс – Иляс Букаюа, Бадър Фердаус и Юта Учида, ще се изправят срещу представители от Беларус и Украйна.

Али Юзеир - световен шампион по муай тай на WMF за 2018 година и балкански шампион по кикбокс за 2017 г., който от години тренира в Дания, е друго силно попълнение за България в бойната карта на SENSHI. Той ще се срещне на ринга с националния шампион по киокушин на Казахстан за 2018 г. и носител на награда от Азиатската шампионска лига Серали Абилкасим.

Тазгодишният световен шампион по муай тай от България Петър Стойков ще се качи на ринга в зала "Конгресна" срещу изключително сериозен опонент от Сърбия. Следващото професионално предизвикателство за българина е в лицето на двукратния световен шампион по кикбокс за професионалисти Драган Пешич от Сърбия.

В титаничен сблъсък с финалиста на известния супертурнир Tatneft от Русия Сулиман Косумов ще влезе друг българин - Цветозар Кючуков-Нинджата. Състезателят на столичния спортен клуб "Армеец" е на 29 години и има два медала от Европейски първенства по кикбокс.

През 2018 година той печели сребро, а година по-рано става трети. Има две вицешампионски титли от Световната купа по кикбокс на Унгария и от Световната купа Best fighter през 2017 в Италия. Руснакът вече има участие в SENSHI. През юли на SENSHI Cup Косумов стигна до финал, където изгуби от Петър Стойков.

Шоуто се очертава да е повече от вълнуващо. По време на галата с томбола ще бъде изтеглен и един победител, който ще спечели два двупосочни самолетни билета до Амстердам - столицата на родината на кикбокс легендите Петер Артс и Ернесто Хуст. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови