Отмениха UFC 249 под натиск от телевизията

OFFNews 10 април 2020 в 13:21 3698 0

Събитието в смесените бойни изкуства UFC 249 беше отменено. По план то трябваше да се проведе на 18 април, а президентът на федерацията Дейна Уайт обяви, че се опитва да ангажира за целта "частен остров".

Целта му беше да осигури сигурно място за провеждане на боевете и да не влиза в конфликт с мерките за ограничаване на разпространението на коронавирус. Той обаче беше принуден да отмени събитието след натиск от телевизия ESPN, която държи правата за платеното излъчване на битките и от компанията-майка Disney.

"Цялата работа беше една битка от самото начало. Днес получихме обаждане от възможно най-високото място в Disney и ESPN. Казаха ми да отменя събитието и да няма UFC 249 следващата събота", каза Уайт. По-късно от организацията публикуваха и официално съобщение за отмяната, която идва часове, след като боец се оттегли от участие слез смъртта на двама души от семейството му от коронавирус.

Първоначално UFC 249 трябваше да се проведе в Бруклин, а основният мач беше между руснака Хабиб Нурмаговедов и американеца Тони Фъргюсън. Този мач се оказа невъзможен, тъй като Нурмагомедов нямаше как да пристигне заради ограниченията за пътуването.

Набързо му беше намерен заместник, събитието насрочено за казино в индиански резерват в Калифорния. След това се появи и вариантът за частен остров. Тази идея остава в сила, като Уайт разкри, че вече се строи съоръжение, а той има възможност да отведе бойците на острова, където да се готвят за битките.

"Ще видите след месец", завърши босът на UFC.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови