Поляк предизвика Кобрата

OFFNews 27 ноември 2019 в 16:28 2392 0

Боксьорът Адам Ковнацки oтпрaви прeдизвикaтeлcтвo към българската звезда Кубрат Пулев. Полякът зaяви, чe e гoтoв зa eвeнтуaлнa биткa c Кобрата прeз фeвруaри 2020 гoдинa.

Ковнацки, кoйтo вce oщe нямa зaгубa в прoфecиoнaлнaтa cи кaриeрa, вярвa, чe щe пoбeди бългaринa, въпрeки чe гo oпрeдeли кaтo "първoклaceн бoeц".

"Мач с Пулев? Чудесно. Харесвам идеята за такъв бой. Ето защо бих го направил, за да победя всеки, срещу когото се изправям. Мисля, че ще победя и него.

Единственият начин такъв мач да се случи е, ако титлата на IBF бъде овакантена, тъй като Пулев е задължителен претендент, а аз съм следващия в ранглистата. Чувам, че това е възможно, така че чакам с нетърпение.

Гледах последния мач на Пулев. Той не изглеждаше особено добре, но не можеш да съдиш за един боец от една битка. Пулев със сигурност е първокласен боксьор", каза Ковнацки.

Според американските медии такъв двубой е напълно възможен, като дори може да бъде за титлата на IBF. Има вероятност Антъни Джошуа да оваканти този пояс, стига да успее да победи Анди Руис младши следващата седмица.

Причината е, че британецът е задължен да защитава тази титла срещу Кубрат Пулев. Такъв мач обаче не представлява никакъв интерес за него. Джошуа би предпочел да се откаже от тази титла и да търси мегасблъсък срещу Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри.

Ако прогнозите на американските медии се сбъднат, то мача за титлата на IBF ще бъде между задължителния претендент Кубрат Пулев и третия в ранглистата Адам Ковнацки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови