Предстои здрав сблъсък между Николай Йоргов и ирански шампион по карате на SENSHI 5

Зрелищната битка ще протече в стил KWU SENSHI

OFFNews 08 февруари 2020 в 11:04 2407 0

Третият двубой в бойната карта на зрелищното бойно шоу SENSHI ще изправи световният ни медалист по муай тай и карате киокушин Николай Йоргов срещу шампиона по карате киокушин на Иран Маджид Хашеми Беиджи.

На 22 февруари на SENSHI 5 в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна двамата ще се съревновават в категория до 80 кг по правилата на KWU SENSHI. На арената ще имат 3 рунда от по 3 минути, за да стигнат до победата. Правилата на двубоя позволявт хвърляния и удари с лакти в главата, което от своя страна обещава зрелищен мач.

Двубоят на Йоргов на 22 февруари във Варна е петото му участие в галата. От общо пет битки, българинът до момента има четири победи на ринга на SENSHI. В края на миналата година той надделя и над японец, класиран в топ 100 на най-добрите карате киокушин бойци в света.

Родният ни ас е сребърен медалист от световното първенство по муай тай WMF 2019 г. и от световното първенство по карате киокушин KWU от 2013 г. Освен многократен републикански шампион, Йоргов е шампион на Япония през 2011 и вицесветовен шампион по Шинкен шобу 2012 година.

Неговият опонент на ринга на SENSHI 5 - иранецът Маджид Хашеми Беиджи, също има богат актив от победи. Освен шампион по карате киокушин в родината си, през 2017 г. той става първенец по муай тай на Азиатските игри по бойни изкуства в зала.

Цялата бойна карта на бойното зрелище SENSHI 5 може видите на уебсайта на галата www.senshi.com, както и в социалните мрежи на веригата https://www.facebook.com/senshigala/ и https://www.instagram.com/senshi.gala/

На 22 февруари публиката във Варна ще види общо 9 двубоя между едни най-големите имена в бойните спортове от общо 11 държави в стиловете KWU SENSHI, KWU Full Contact, WAKO PRO К-1 Rules и WAKO PRO Low kick. Елитният ринг ще реши съдбата на две световни и една европейска WAKO PRO титли, а българският кикбоксьор Атанас Божилов ще направи пърата защита на пояса си.

Специално за очакваното зрелище в България ще пристигнат три холандски кикбокс величия – четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс. Към тях ще се присъедини и генералният секретар на най-голямата киокушин организация KWU (б.р. – Световният киокушин съюз) Шихан Александър Пичкунов, който има финал на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 година.

Специалните гости ще влязат и в една важна роля по време на SENSHI – те ще бъдат рефери на някои от битките. Билетите за SENSHI 5 вече са в продажба и са с цени 10 и 20 лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови