Преговорите между Усик и Фюри са в задънена улица

OFFNews 09 март 2023 в 14:53 2507 0

Бокс

Снимка Getty Images

Тайсън Фюри и Александър Усик при единствената им среща досега

Промоутърът Александър Красюк, който движи делата на шампиона в тежката категория на професионалния бокс във версии WBA/WBO/IBF/IBO Александър Усик,разказа за мъчителните преговори за обединителен мач в дивизията.

Единствената вакантна титла - тази на WBC, се държи от британеца Тайсън Фюри, но той не се съгласява на мач, освен ако не е при неговите условия. Той настоява да получи 60-70 процента от наградния фонд, защото бил по-популярен. Украинската страна първо предложи 50:50, а след това 60:40 в полза на победителя, но и това не удовлетвори Фюри.

"Разговарям с промоутърите на Фюри от юли м.г. Това се случи още преди втория мач на Усик с Антъни Джошуа.

Всички бяха убедени в победата му и затова започнахме да обсъждаме подобен мач. За съжаление оттогава досега не стана нищо сериозно, само разговори. Сега вече и времето ни притиска и трябва да вземем някакво решение.

Посетих Александър на тренировъчния му лагер. Той се намира в прекрасна физическа и психологическа форма. Малко е разстроен от перспективата мачът да пропадне, тъй като се готви за най-великата битка в тежката категория", каза още Красюк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови