Прогнозират тежък мач за Багата

OFFNews 03 февруари 2020 в 11:08 3033 0

Един от бившите съотборници на Благой Иванов - Багата в националния отбор по бойно самбо и водеща фигура в смесените бойни изкуства у нас - Росен Димитров - Близнака, прогнозира тежък мач за българина срещу бразилеца Аугусто Сакаи в Сао Пауло на 9 май. Двубоят ще е пети за Багата в световната верига UFC.

"Коментирахме съперника с бащата на Благой и според мен е доста опасен. Сакаи направи три победи в UFC. Нокаутира за по-малко от минута коравия поляк Мачин Тибура. Определено ни очаква тегав мач, но мисля, че Багата ще бие", оптимист е Близнака пред "България Днес".

Сакаи има 14 победи, от които 11 с нокаут, и 1 загуба. 196-сантиметровията здравеняк е на 28 години и идва от бойната столица на Бразилия - Куритиба.

"Повече нокаутира своите съперници, но е грамотен и на земя. Успява бързо да се изправи. Багата трябва да пренесе боя в партер с борба, както беше в мача с Дерик Люис.

Багата няма никакви притеснения да се бие на чужда територия. Притежава желязна психика. Важното е да бъде здрав, да се подготви добре и стратегически да изиграе правилно срещата", заяви още Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови