Религиозен боксьор прави фурор на ринга

OFFNews 14 септември 2017 в 10:36 3110 0

Украинецът Олександър Усик направи огромно впечатление на боксовия свят с победата си над Марко Хук в 1/4-финалите на веригата Световни боксови суперсерии в Берлин през миналия уикенд.

Здравенякът от полутежка категория така и не даде повод за никакво съмнение в превъзходството си над германеца с босненско потекло, който използваше и забранени прийоми, но без успех.

Невинаги обаче Усик е бил толкова здрав и непобедим, разказва неговата майка Надежда Петровна. Тя споделя, че Саша се е родил доста болнав и животът му е бил подложен на постоянен риск като малък.

"Постоянно боледуваше, а на 7-ата си година се разболя от тежка форма на туберкулоза. Лежа една година в болница. Сърцето ми се късаше, а лекарите не даваха прогнози дали ще оцелее.

Още невръстно хлапе, той започна силно да вярва в Бога, откъдето идва и сегашната му религиозност. Може да се каже, че Бог и спорта спасиха живота му", казва майката на боксьора, който преди всяко излизане на ринга целува дървено кръстче, с което остава и на ринга.

Сега на Усик му предстои полуфил, като неговият съперник ще бъде определен на 30 септември в среща между латвиеца Майрис Бриедис и кубинеца Майк Перес. В Световните боксови суперсерии на победителя се връчва лъвския пай от общия награден фонд от 50 милиона долара и купа на името на Мохамед Али.

"Провокациите на Хук нямат шанс да успеят при мен. Аз уважавам Негово величество бокса и не бих си позволил никаква неджентълменска постъпка, дори и да съм провокиран. Видяхте, че той се опита да ме извади от равновесие още на кантара, но аз му отговорих на ринга подобаващо.

Господ дава на човек това, което заслужава и не му праща изпитания, на които няма да издържи. Ще продължа да се моля да ми помага в преследването на целта", споделя самият Усик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови