Руска карате звезда среща четирикратен японски шампион на SENSHI 5

OFFNews 11 февруари 2020 в 12:58 1867 0

Истинско бойно зрелище с международно участие ще предложи четвъртият двубой от елитната гала SENSHI 5. Една от звездите, които ще излязат на арената на 22 февруари във Варна, е световният шампион по карате киокушин на KWU за 2019 г. – руснакът Виталий Ишахнели.

Срещу него ще се изправи четирикратният шампион на Япония по карате киокушин кан Масааки Фуджи. Битката между двамата титани е в категория до 95 кг и ще се проведе според правилата KWU Full Contact.

Виталий Ишахнели е добре познат на феновете на бойните спортове. Освен световен шампион по карате киокушин на KWU, през миналата година руснакът стана шампион на Русия от репубиканското на Световния киокушин съюз, сребърен медалист на IFK шампионата в Русия и успя да спечели купа от двудневния супер турнир SENSHI Cup в Камчия.

През 2018 г. победите му са не по-малко значими: първо място от IFK по карате киокушин в Русия и Европа и Световна купа KWF по киокушин карате. През 2017 година той завоюва и световната титла от първенството на IFK и става втори на световната купа по киокушин карате на KWF.

Срещу Ишахнели в битка ще се изправи Масааки Фуджи от Япония, който е многократен първенец по карате киокушин кан в страната на изгряващото слънце. Той е и сребърен медалист от световното първенство по карате киокушин KWU от 2013 г.

Кой от двамата спортисти ще завладее ринга на SENSHI 5, ще стане ясно на 22 февруари в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна. Елитната бойна гала ще започне в 19:00 часа българско време /02:00 a.m. EST/ и ще зареди публиката с адреналин с 9 двубоя в стиловете KWU SENSHI, KWU Full Contact, WAKO PRO K-1 Rules и WAKO PRO Low kick.

Специално за очакваното зрелище в България ще пристигнат световни звезди в бойните изкуства. Този път сред почетните гости са три холандски кикбокс величия – четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс.

Към тях ще се присъедини и генералният секретар на най-голямата киокушин организация KWU (б.р. – Световният киокушин съюз) Шихан Александър Пичкунов, който има финал на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 година. Специалните гости ще влязат и в една важна роля по време на SENSHI – те ще бъдат рефери на някои от битките.

Билетите за SENSHI 5 вече са в продажба (може да ги закупите от ТУК) и са с цени 10 и 20 лева. Цялата бойна карта може да видите на уебсайта на SENSHI - https://senshi.com/, както и в социалните мрежи на веригата https://www.facebook.com/senshigala/ и https://www.instagram.com/senshi.gala/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови