След Кубрат и Тервел остана без лиценз за Калифорния

OFFNews 05 април 2019 в 18:44 12011 0

Седмица след като отнеха боксовият лиценз на Кубрат Пулев за щата Калифорния заради скандалите около целувката с Джени Суши, от „Тема Спорт” съобщават, че брат му Тервел също е със спрени права. Бронзовият медалист от Игрите в Лондон 2012 победи по точки Мич Уилямс, регистрирайки 13 победа от 13 срещи (11 нокаута). При един от удари в тялото на американеца обаче 36-годишният софиянец счупи костица на лявата си ръка.

Оказва се, че точно това е и причината българинът да бъде лишен от състезателни права за Калифорния. Местният закон гласи, че при фрактура на ръката всеки един боксьор получава минимум 180 дни за възстановяване. Това автоматично го спира от възможността през този период да получи лиценз и да се състезава на територията на щата. В статистиката на Пулев в реномирания сайт Boxrec.com e отбелязано, че той няма право да боксира в Калифорния до 19 септември 2019.

„Ние също ги попитахме каква е причината. Отговориха ни, че е заради счупването на ръката. Целта им е да предпазят боксьорите, за да може фрактурата да зарасне хубаво. Това е времето, което дават там. Няма никаква друга причина”, коментира ситуацията пред „Тема Спорт” Тервел Пулев.

Към момента все още не е ясно кога точно ще се завърне на ринга. Очаква се възстановяването му да продължи до края на април, след което той да поднови активни тренировки. Желанието на мениджъра Ивайло Гоцев е Тервел да може да участва в главния мач на галавечер в зала „Конгресна” в Пловдив. По всяка вероятност това ще се случи в началото на юни, като не е изключено двубоят да бъде за европейската титла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови