Стана ясен хонорарът на Кобрата срещу Джошуа

OFFNews 29 септември 2017 в 09:35 13193 0

Българската звезда в професионалния бокс Кубрат Пулев може да спечели рекордните в кариерата си 2 млн. паунда от сблъсъка със световния шампион в супертежка категория Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф, обяви таблоидът “Сън”.

Двамата боксьори ще се изправят един срещу друг на стадион “Принсипалити” в Кардиф, като залогът освен парите са и трите пояса на британеца във версиите IBF, IBO и WBA. Двубоят предизвика истинска истерия на Острова, като в деня на пускането на билетите в продажба бяха разграбени 70 000.

С това беше счупен и рекордът за най-бърза продажба на пропуски за спортно шоу на съоръжението. Преди два дни Кобрата обяви, че ще дари половината от хонорара си за благотворителност, ако победи Джошуа.

“Здравейте, приятели! Ден след ден, голямата битка в Кардиф наближава. Мисля си...., че ако победя в този мач, ще даря половината пари за благотворителни каузи. За домове за сираци или на болници за животоспасяващи апаратури и други. Аз ще съм щастлив да съм световен шампион.

Парите нека да зарадват други, крайно нуждаещи се”, написа Пулев в социалната мрежа, а много с основание попитаха дали ще направи дарение и ако загуби от Джошуа, но явно Пулев въобще не помисля за подобен сценарии.

Кубрат има само една загуба в 26-те си мача до момента на професионалния ринг и тя е от Владимир Кличко с нокаут в петия рунд в мача им за титлата през 2014 година.

Джошуа пък може да се похвали със 100% успеваемост - 19 срещи и 19 победи с нокаут. Хонорарът на Пулев срещу Кличко беше 1,4 милиона долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови