Стана ясно кога и къде ще е мачът между Кобрата и Джошуа

OFFNews 19 декември 2019 в 10:01 5853 0

Звездата ни в профибокса Кубрат Пулев и шампионът Антъни Джошуа ще се бият на голям стадион за световната титла в тежка категория. Това разкри мениджърът на българина Ивайло Гоцев пред вестник "България днес".

Той води преговорите от страната на Кобрата заедно с адвокат Джон Уърт и легендарния американски промоутър Боб Аръм. Триото се опитва да изстиска максимално добри условия в пазарлъка с английската лисица Еди Хърн.

"Активно сме в разговори - коментира Ивайло Гоцев. - Ние сме на ред. Това е реалността. Приказвал съм с мениджъра на Александър Усик. Те нямат претенции веднага да се бият с Джошуа. Нуждаят се от още един мач в тежка категория преди това." Битката между Пулев и Джошуа ще се състои задължително преди 31 май, подчерта Ивайло Гоцев.

"Засега работният вариант е за средата на април или началото на май", допълни мениджърът на българския боксьор. "Много са важни тънкостите на самата среща. Но няма да има проблем, защото нашият екип има общ опит в професионалния бокс над 100 години. Еди Хърн е търговец и знае, че мач с Кубрат ще е атрактивен. Една от нашите идеи е срещата да бъде на неутрална територия."

Четири са вариантите за домакин. Една от тях е Кардиф, Уелс, където трябваше да се проведе битката между Джошуа и Пулев през 2017 г. Тогава софиянецът се контузи. Със столицата на Уелс обаче опциите не се изчерпват.

"Не трябва да се изключва и САЩ. Имаме няколко световни дестинации. Става въпрос за големи стадиони. Включително и на екзотични места", допълни Гоцев. "Говорим също така и за новия стадион на футболния Тотнъм." Според Гоцев преговорите няма да бъдат финализирани преди края на годината. Реалният срок за подписване на договор е около средата на януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови