Станимира Петрова след прекратената олимпийска квалификация: Просто седим и чакаме нова дата

OFFNews 17 март 2020 в 09:29 2623 0

Станимира Петрова остана много разочарована от развилата се ситуация с прекратяването в движение на европейската олимпийска квалификация по бокс.

Надпреварата, която бе организирана от Международния олимпийски комитет (МОК), стартира на 14-ти март пред празни трибуни в английската столица Лондон.

Състезанието трябваше да продължи до 24-ти март, но вчера бе обявено, че срещите се преустановяват. Според първоначалната информация те ще бъдат доиграни през месец май.

Петрова изобщо не се качи на ринга. Представителката ни при 57-килограмовите трябваше да пропусне първия кръг и във вторник да излезе за първата си официална среща, но това няма да се случи.

Българката направи видеообръщение за "#Backstage" от хотелската си стая в Лондон. Разочарованието е видимо, въпреки че състезателката ни говори в типичния си усмихнат стил, пише "boec.bg".

"Коронавирусът стигна и бокса. Всички събития се спираха, нашето оставаше. Мачове не се играят, граници за затваряха, хората са затворени вкъщи, но нашата квалификация остана.

Чудехме се защо, но ето, че вече е спряна. Започна състезанието. Трябваше да е от 14-ти до 24-ти март тук в Лондон. Аз се намирам в Лондон. Излезе жребият. Аз лично почивах в първия кръг, защото бях поставена под номер 3 в европейската ранглиста.

Утре (б.р. – днес) ми предстоеше осминафинална среща срещу Полша, но за съжаление тя няма да се състои. От утре състезанието приключва и просто седим и чакаме кога и къде ще се проведе състезание", каза Петрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови