Таекуондото смени името си, подигравали му се заради WTF

Ивайло Йолчев 26 юни 2017 в 08:03 5388 1

Култово решение взеха в световната федерация по таекуондо. Началниците там промениха името от World Taekwondo Federation на World Taekwondo. Съобщението се появи в сайта на федерацията.

Ръководството е приело решението заради многобройните шеги в интернет. Абревиатурата на старото название - WTF, съвпада с популярното в цял свят съкращение на ругатнята "What the fuck". Няма да я превеждаме, защото е известна и на децата.

"Във века на цифровите технологии съкращението на името на нашата организация стана повод за многобройни шеги и сравнения с фраза, която няма нищо общо с нас.

Затова беше нужно да направим ребрандиране. По този начин ще имаме по-добър контакт с нашите фенове", се казва в съобщение на световното таекуондо. 

Намерения за смяна на името федерацията заяви още преди две години. Названието World Taekwondo Federation организацията носи гордо от 1973 година.

Нямаме коментар! WTF си е перфектна абревиатура. Но след като в таекуондото са решили да последват примера на Пернишкия университет, уважаваме решението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

26.06 2017 в 09:28

Ами като Нямате коментар!, по-добре наистина не коментирайте, вместо да пробутвате плоски шегички тип Къци.