Тайбе Юсеин взе наградата за номер 1 в борбата

OFFNews 30 ноември 2018 в 14:54 2292 0

Единствената ни световна и европейска шампионка този сезон Тайбе Юсеин беше обявена за най-добър състезател за 2018-а година от Българска федерация по борба по време на церемония, проведена на тренировъчния център на комплекс "Диана". Нейни подгласнички станаха Биляна Дудова и Кирил Милов.

Тайбе Юсеин изпрати най-успешната си година в спортно отношение, след като спечели европейска и световна титла в категория до 62 килограма, а освен това не загуби схватка от януари насам. Тя получи наградата си от спортния министър Красен Кралев, който благодари на всички за успешния сезон и пожела още повече върхови постижения.

Биляна Дудова остана със сребърен медал в категория до 57 килограма на световното първенство по борба, което бе проведено в Будапеща. Кирил Милов спечели сребърен медал в категория до 97 килограма класически стил.

Ето и Топ 10:

1.Тайбе Юсеин
2. Биляна Дудова
3. Кирил Милов
4. Айк Мнацканян
5. Мими Христова
6. Даниел Александров
7. София Георгиева
8. Едмонд Назарян
9. Захари Зашев
10. Юлияна Янева

Специален приз получи Стоян Йорданов за най-перспективен млад състезател заради бронза от световното и европейското за кадети. А в комплексното класиране Левски остави след себе си Рилски спортист и Димитровград.

"Изпращаме по-успешна година от миналата. Спечелихме 22 медала от световни и европейски първенства, както и младежки олимпийски игри, което е с три повече от предходната. Гордея се с труда на всички състезатели и съм благодарен, защото без тях нямаше да имаме тези успехи. Желая весели празници на всички и нека следващата година бъде още по-успешна от тази", заяви президентът на федерацията Христо Маринов.

Президентът на Европейския съвет към Международната федерация по борба Цено Ценов добави: "Гордея се с тези успехи. Аз най-добре мога да усетя и видя как България си връща авторитета. Стремим се към върховете и вярвам, че ще видим реалните ни възможности през следващите две години".

Призът за най-добър треньор спечели Петър Касабов (жени), а негов подгласник остана Армен Назарян (класически стил). СК Левски пък спечели две награди за жени и международен принос. В класически стил бе отличен СК Рилски спортист, а в свободен - СК Димитровград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!