Тайсъна от Кукорево докосва шеста евротитла

OFFNews 13 март 2019 в 21:23 4222 0

Даниел Асенов-Тайсъна от Кукорево продължава похода си към шеста титла от европейско първенство. Във Владикавказ боецът ни в категория до 52 килограма победи убедително румънеца Мариан Шиопу, за да се класира на полуфиналите, с което си гарантира минимум бронз.

Тайсъна бе очевидно по-бързият и техничен боксьор. Той ловко избягваше опитите на Шиопу да му нанесе удар, като в същото време в главата на румънеца влизаха убийствени крошета. Това бе достатъчно на съдиите да присъдят победа с 5-0 за българския боксьор. В спор за място на финала Даниел ще срещне Ростислав Билостотски (Украйна).

В категория до 75 килограма обаче Рами Киуан бе победен от Шон Лазерини. Съдиите дадоха 4-1 за шотландеца. По-рано братът на Даниел - Боян Асенов, си гарантира бронз медал в категория до 56 килограма, след като победи арменеца Жоржик Марутян.

Така до момента медалите за боксьорите ни от това европейско са три, след като вчера за полуфиналите в категория до 48 килограма при жените се класира Еми-Мари Тодорова. До края на деня на ринга ще се качи Кристиян Николов (81 кг).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови