Уайлдър ще стиска палци на Руис срещу Джошуа

OFFNews 22 ноември 2019 в 23:11 2452 0

Световният шампион в тежка категория Дионтей Уайлдър заяви, че очаква и се надява на нова победа на Анди Руис-младши над Антъни Джошуа в реванша между двамата на 7 декември в Саудитска Арабия.

Руис шокира боксовия свят с победа с нокаут срещу британеца по-рано тази година, а според Уайлдър нова победа на мексиканеца ще доведе до мач за обединение на поясите и обявяване на абсолютен световен шампион през 2020 година.

“Предпочитам Руис да спечели, защото тогава ще имаме шанс да обединим дивизията. Най-накрая ще имаме шанс да имаме един шампион, едно лице, едно име. Ако Джошуа спечели, не мисля, че това ще се случи.

Той вече заяви, че няма интерес да се бие с мен. Вярвам, че Анди ще го направи отново. Много неща ми подсказват това. Ако двамата влязат със същата настройка, Руис ще спечели лесно”, коментира Уайлдър преди мача си Луис Ортис този уикенд.

“Искам обединение. Тежката дивизия е малка, за да има толкова много шампиони. Разбирам, когато е така в по-леките категории. Но тежката дивизия е за големите момчета, които имат сила.

Това е специална дивизия. Казват, че накъдето отива тежката дивизия, натам отива и целият спорт. Вярвам, че е така и затова имаме нужда от един шампион. Ако има друг боксьор, който е готов да заложи пояса си в бой с мен, това искам и аз”, допълни Бронзовия бомбардировач

Уайлдър се изправя срещу Ортис в ранната сутрин на неделя в Лас Вегас, докато мачът между Руис и Джошуа е на 7 декември в Саудитска Арабия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови