Усик иска да изпревари Кобрата за мач за световната титла

OFFnews 29 август 2019 в 12:35 2406 0

Украинецът Александър Усик прави опит да пререди българина Кубрат Пулев и да си уреди мач за световната титла в тежка категория срещу победителя от сблъсъка между Анди Руис-младши и Антъни Джошуа. Това разкри мениджърът на британеца Еди Хърн.

Джошуа ще се изправи в реванш срещу Руис на 7 декември в Саудитска Арабия, след като мексиканецът го нокаутира на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, за да му нанесе първа загуба в професионалната кариера и да вземе шампионските пояси на IBF, WBA и WBO.

По график победителят от този сблъсък трябва да се изправи срещу задължителния претендент на IBF Кубрат Пулев до 31 май 2020 г. Само че Усик се надява да се бие с победителя като претендент на Световната боксова организация (WBO).

"Победителят от мача между Джошуа и Руис ще избира кой да е следващият му съперник. Има обаче един проблем, защото и Пулев и Усик ще кажат, че е техен ред. Усик наистина иска да се бие за титлата", разкри Хърн.

Наскоро обаче от IBF обявиха, че Пулев е с предимство и следващият мач на победителя от сблъсъка между Руис и Джошуа трябва да се бие именно с него.

“Нашият човек е първи на опашката. Разбрали сме се с организаторите на реванша между Джошуа и Руис, че нашият претендент ще бъде следващият", заявиха от IBF.

Усик е абсолютен шампион в полутежка категория и защити и четирите си пояса след победа над Тони Белю миналата година. Сега обаче той реши да се пробва при най-тежките.Украинецът трябваше да направи дебют в кралската дивизия срещу Карлос Такам на 25 май, но мачът им пропадна след като полечи контузия в бицепса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови