Варна с нова боксова зала, министър Кралев резна лентата

OFFNews 28 септември 2019 в 19:19 4552 0

Боксова зала, Варна

Снимка пресцентър

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, Иван Портних и олимпийският шампион по бокс Ивайло Маринов откриха боксов салон в Двореца на културата и спорта във Варна.

Това е една от най-модерните зали за бокс в България на площ от 600 кв.метра, съобщиха от пресцентъра на министерството.

По време на откриването се проведе и детски турнир “Децата и боксът“ по проект на ММС, организиран от боксов клуб “Варна”.

“Боксът е един от спортовете, които изключително много обичам. Това тук беше едно порутено необитаемо мазе. Искам да благодаря на директора на Двореца на културата и спорта Минко Христов, с който заедно направихме този проект. Успяхме да превърнем това мазе в една от най-модерните боксови зали в България. Много съм щастлив, че Варна има такъв обект”, каза министър Кралев.
Залата е отворена за всички боксови клубове във Варна.

“Това е един прекрасен спорт, който може да помогне много за изграждането на здраво поколение, на здрави, дисциплинирани хора и достойни бойци”, допълни Кралев.

Добрите условия за тренировка в новия спортен обект ще спомогнат за привличането на подрастващи да се включат активно в провежданите занятия и спортни турнири. Целта е боксът да бъде достъпен за всички желаещи да спортуват и да им помогне да намерят своята спортна реализация.

На събитието присъстваха още Кристиан Димитров - директор на Дирекция „Спорт“ към община Варна, Мартин Байчев - председател на постоянна комисия „Младежки дейности и спорт“, Минко Христов - изпълнителен директор на ДКС-Варна, д-р Христо Кьосев – управител на Медицински Център за Рехабилитация и Спортна Медицина - Варна, Димитър Киряков - президент на боксов клуб “Варна”, Галин Паунов - треньор на клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови