Вече има дата на сблъсъка Джошуа - Паркър

OFFNews 14 януари 2018 в 17:27 3811 0

Промоутърът на краля в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа Еди Хърн обяви официално датата на двубоя срещу шампиона на Световната боксова организация (WBO) Джоузеф Паркър.

Чрез профила си в социалните мрежи Хърн разкри, че двамата боксьори ще се изправят един срещу друг на 31 март, а арена на сблъсъка ще е стадион “Принсипалити” в Кардиф. Двубоят ще е обединителен за титлите в тежка категория, като Джошуа ще опита да спечели четвъртия си шампионския пояс.

Британецът вече разполага с три – тези на WBA, IBO и IBF, като преди време той призна, че основната му цел е да стане първият боксьор в историята на тежка категория, който притежава и петте шампионски пояса.

Освен титлата на Световната боксова организация (WBO), която е притежание на Джоузеф Паркър, Джошуа се е прицелил и към тази на Световния боксов съвет (WBC), която в момента се държи от американеца Дионтей Уайлдър.

Междувременно Джошуа взе отношение към поведението на Паркър, който постоянно омаловажава постиженията му.

“Няма да стисна ръката на Паркър след мача. Но ще го накарам да ме уважава. Ще ме зауважава, като го пребия. Знам за някои от нещата, които говори за мен. В спорта има хора като Роджър Федерер, Анди Мъри, Люис Хамилтън, Кристиано Роналдо, Меси, ЛеБрон Джеймс… и има хора като Паркър - той просто не може да се контролира и няма нищо спортсменско в себе си.

Но съм приел, че е такъв, ще го пречупя. Не е сериозно да се твърди, че щом има здрава брадичка, няма да успея да го победя. Карлос Такам почна да се уморява, когато започнах да го удрям в тялото, така че точно това ще направя и с Паркър - ще го удрям в тялото, щом има здрава глава, като така ще спечеля сблъсъка”, каза Джошуа пред Sky Sports.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови