Всичко или нищо за Антъни Джошуа срещу Анди Руис

OFFNews 07 декември 2019 в 10:58 3956 0

Ще си върне ли поясите в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа или ще бъде пратен в забрава от настоящия крал в дивизията Анди Руис? Отговорът на този въпрос предстои да научим тази вечер, когато двамата боксьори се изправят в дългоочаквания реванш на голяма гала вечер в Саудитска Арабия. Събитието започва от 22,00 часа, а сблъсъкът Джошуа - Руис е централното събитие.

Заложени са коланите във версии IBF, WBA, WBO и IBO. Анди Руис изненадващо за мнозина детронира Джошуа на 1 юни в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, за да му нанесе първа загуба в професионалната кариера, след като го нокаутира в 7-мия рунд.

Така подценяваният заради външния си вид мексиканец се превърна в единствения световен шампион в тежка категория от северноамериканската страна и в първия, надвивал Джошуа. Развръзката може да се окаже определяща за кариерите не на двама, а на трима боксьори.

Нов триумф за настоящия световен първенец на IBF, WBA, WBO и IBO би го утвърдил сред големите имена в категорията и би изтрил всякакви съмнения относно случайност в победата му в САЩ.

Сега двамата ще подновят сблъсъка на възможно най-невероятното място. Първата столица на Саудитска Арабия - Дирая, ще приюти най-очаквания боксов мач за 2019 година.

В своите тренировъчни клипове Руис показа, че много сериозно се готви за реванша, но на кантара се оказа със седем килограма повече в сравнение с първия мач.

Въпреки категоричната победа в първата среща, мексиканецът продължава да бъде аутсайдер. За сметка на това огромна част от анализаторите предричат още един крах за Джошуа.

Черните облаци над британеца се събраха още преди първия гонг. Слуховете за нов нокаут по време на подготвителния спаринг взривиха боксовите сайтове.

Бившият световен шампион използва половин дузина партньори, за да се подготви за мача. Най-сериозният сред тях беше бившият съперник на Кубрат Пулев - Дерек Чисора.

Статистически Джошуа превъзхожда съперника си в почти всеки един показател. Приключва 91% от мачовете си с нокаут, с олимпийска титла зад гърба си и бляскава професионална кариера. Знаменити победи над Владимир Кличко, Джоузеф Паркър, Дилиън Уайт, Александър Поветкин, Карлос Такам, Доминик Бризийл и др.

Несъмнено Джошуа е кралят при най-тежките, заедно с Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. Тримата вдъхновяват милиони деца по света да се захванат с бокс. Те са големите шампиони на нашето време. Технически в момента Джошуа е, но тази вечер това може да се промени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови