'Златната' Ивет Горанова: Не приемам среброто за успех

OFFNews 01 юли 2019 в 16:14 1896 0

Златната медалистка от Европейските игри в Минск Ивет Горанова сподели, че е заминала за Беларус с една единствена цел - титлата, защото среброто и бронзът не я удовлетворяват. 

"Отидох да спечеля, защото всеки път и на световното, и на европейското все малко не ми достигаше да играя финал. Сега обаче бях на 100% готова и мотивирана да се сбия за него.

Винаги целта ми е златото. Когато спечеля сребърен или бронзов, не съм толкова удовлетворена. Разбира се, радвам се, но има нещо, което не ти достига и не си достатъчно щастлив.

За миг си помислих, че може и да не взема златото, защото нямаше много време. Оставаха 30-40 секунди, но при нас до последната секунда нищо не се знае, обръщат се мачовете буквално в последната секунда.

Не загубих надежда, веднага смених тактиката и започнах да мисля как да обърна мача. Знам й слабите места на украинката и направих всичко по силите си да обърна резултата.

Сега ще направим стабилна подготовка и много лагери. Имаме всеки месец по 2-3 Премиер лиги, които носят точки за олимпиадата. Всяко едно от тези състезания ми е важно и на всяко ще гледам да се представя отлично, за да трупам точки", каза Горанова.

Каратистката бе посрещната със сладолед при завръщането си в България.

"Знаят, че много обичам сладолед и след сваляне на килограми винаги ям. Не е позволено, много е калоричен”, каза с усмивка 19-годишната Ивет пред медиите на летище "София".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови